Home » Избрано, политика

Станишев гневен и опустошителен пред парламентарната си група

2013.06.13 Няма коментари
Spread the love

 Стига лични амбиции. Имам усещането, че не разбирате нашата кауза. Това заявил Сергей Станишев на червените депутати в сряда. Рядко сме го виждали толкова гневен, разказаха парламентаристи след заседанието, което се проведе при закрити врата.

Повод лидерът на БСП и шеф на соцгрупата да строи редиците било брожението сред подчинените му срещу наказанията във вътрешния правилник за кръшкане от работа и лавината от партийни мераци за власт.

“Представите на някои наши активисти по места се разминават рязко с приоритетите в управленската ни програма”, казал още Станишев. И се възмутил от “непрестанното мърморене” в червената група. Той разказал на депутатите как загубил половин час, за да обяснява на областен председател на БСП защо местната номинация за губернатор е неподходяща. Регионалният началник настоявал, че е работил много в кампанията и заслужавал да бъде възнаграден с поста. “Той бил обикалял региона си. А аз не съм ли обикалял от врата на врата?”, изригнал Станишев пред групата. И категорично заявил, че постове ще се дават на можещите, а не за награда. Соцлидерът припомнил на депутатите как още преди година висшият социалист Бойко Великов е обиколил всички области, за да събира номинации на хора, които да минат през различни обучения за разширяване на банката кадри на БСП. “Само три области си свършиха работата!”, натъртил Станишев.

И отново повторил как всеки, който е с професионални качества, ще има възможност за реализация. “Вие какво си мислите? Че ако не бяха заловили 450 000 бюлетини, палетите нямаше да стигнат до урните ли?”, запитал своите соцлидерът. И продължил:

“Манипулацията беше в ход и днес математическият резултат щеше да бъде друг!” “Всеки един от нас знае къде бяха пробойните в кампанията! И имаше и такива, които работеха против нас!”, заклеймил партийните предатели Станишев.

“Ситуацията е сложна, но важното е, че имаме програмно правителство с наш мандат”, подчертал пред червените избраници соцлидерът. И ги призовал да работят на пълни обороти, а да не се занимават с вътрешнопартийни интриги.

След това с огорчение признал, че вече имало другари, които го обвинявали в задкулисни уговорки при съставянето на правителството. “Разговорите с нашите партньори не са сделка!”, отсякъл Станишев по повод консултациите с ДПС за втория ешелон на изпълнителната власт. “Аз ли съм предал партията, след като имаме излъчен от нас министър-председател, председател на парламента?!”, запитал риторично Станишев депутатите си. На финала ги посъветвал да работят за промяната, която са обещали на избирателите си.

Станишев навреме стегна редиците, коментираха соцдепутати след заседанието. Те разказаха, че “Позитано” 20 било буквално засипано от автобиографии на кандидати за държавна работа и ходатайства на местни партийци. Всеки, който не се класирал за блага служба, веднага започвал да прави интриги и да пуска слухове за пазарлъци във властта.

Източник: ПИК

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.