Home » Авторски страници

Сдружение „Справедливост 21“ подаде сигнал до прокуратурата за действията на Волен Сидеров

2013.06.27 Няма коментари
Spread the love

На 26 юни т.г. сдружение „Справедливост 21“ внесе в прокуратурата сигнал*, отнасящ се до неадекватното и обидно за обществото поведение на Волен Сидеров. Основание за сигнала са неговите действия на 21 май 2013 г. в района на Народното събрание, унижаващи журналист на ТВ СКАТ и оказване на съпротива срещу орган на реда. На 16 юни народният представител Волен Сидеров повтаря своите действия срещу граждани и журналисти от Канал 3.

„Поведението на Волен Сидеров се изразява в нападение над личността и незачитане достойнството на българските граждани и журналисти, както и заплахи и нападение над служител на реда. Ние считаме, че тези престъпни деяния са насочени срещу свободата на словото, неприкосновеността на личността и достойнството на българските граждани. Те обезпокоиха цялото ни общество и бяха поредния силен удар върху законността и институционализма в страната.“, се казва в сигнала.

С този сигнал се настоява главният прокурор Сотир Цацаров да поиска свалянето на депутатския имунитет на Волен Сидеров и да образува наказателно производство срещу него за горепосочените действия.

Сигналът е изпратен също и до Михаил Миков, председател на Народното събрание и до председателите на парламентарно представените в него партии, като се настоява:

1/ Народното събрание да разреши образуването на наказателно производство по конкретния случай срещу народния представител Волен Сидеров на основание чл. 70 от Конституцията на РБ;

2/ Всяка една от парламентарно представените в Народното събрание партии да излезе с позиция относно посочените в сигнала действия на Волен Сидеров.

Към сигнала е приложена Онлайн петицията „Сигнал до прокуратурата относно действията на Волен Сидеров“, която е подписана от над 3 450 граждани и е достъпна на адрес: http://www.peticiq.com/signal_prokuratura_siderov

Сдружение “Справедливост 21” се присъединява към петицията „За сваляне на имунитета на Волен Сидеров“, която се разпространява в интернет пространството през последните 10 дни и която е подписана от близо 10 000 граждани. (http://www.peticiq.com/za-svalyane-na-imuniteta-na-volen-siderov)

.

Любомир Авджийски,

Сдружение “Справедливост 21”

——————————————————————————————-

* Сигналът до главния прокурор може да се прочете тук: Glaven_Prokuror

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.