Home » Избрано, политика

Кордон спаси Орешарски от протестиращите в Брюксел

2013.06.20 Няма коментари
Spread the love

Брюксел. Полицейски кордон изведе премиера от сградата на българското представителство в Брюксел, където се очакваше министър-председателят да се срещне с представители на протестиращите, които живеят и работят в белгийската столица.

От екипа на премиера поискаха от над стоте събрали се младежи да излъчат 15 представители, с които той да разговаря. Протестиращите категорично отказаха да седнат на една маса с него и заявиха, че единственото, което искат от него, е оставка.

Премиерът се опита да разговаря с тях, но при всеки опит бе заглушаван с възгласи “Оставка”, “Танцувай с нас”, “Мафия”, а накрая бе изпратен с “Довиждане”.

Протестиращите бяха подготвили плакати, които поставиха на входа на българското представителство в Брюксел. Плакатите бяха изчистени след протеста от самите тях.

“Ако аз направя грешка, ще ме уволнят”, казваше един от протестиращите, а млада дама попита премиера кога ще си подаде оставката.

“Нормално е да се правят грешки, както показва опита ми в предишната администрация”, защити се Орешарски.

Протестиращите отказаха да го изслушат, като заявиха, че са солидарни с протестите в България, и настояха премиерът да поеме отговорност за случващото се.

Събралите се младежи споделиха, че всеки един от тях е успял професионалист, работещ в различни частни фирми, и не могат да бъдат лъгани.

Протестиращите не пропуснаха да изпеят и химна на България.

Източник: standartnews.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.