2024-04-19

6 thoughts on “Коментари по случая с Гергана Червенкова

  1. Приятел ми разправяше,че докато е служил за американските военно-морски са патрулирали в Мексиканския залив и са имали случаи да се прибират претоварени от заловени наркотици.След пристигането в базата се появявали черни Тахо-та без регистрационни номера и наркотиците изчезвали в неизвестна посока,така че това,което споделя г-н Герасимов въобще не ме изненадва.Отделно,доколкото съм чувал от други познати завършили criminal justice,зад цялата търговия с наркотици на територията на двете Америки,а и кажи речи в целия свят,стои печално известната фамилия Буш,която дори си имала своя спецчаст за отстраняване на неудобните агенти на ДЕА.

  2. На 3-ти юли 2006 год. при загадъчни обстоятелства загива ръководителя на отдела за разследване наособенно важни дела, свързани с наркотрафика в Латинска Америка Франклин Брюстер Чейз.
    Агентът на Drug Enforcement Administration (DEA) е отровен с фосфороорганиучни пестициди.
    Два дни след неговата смърт тялото му е кремирано.
    Следствените дейности проведени след смъртта на агента са в пълен разрез със стандартните процедури.
    По линия на DEA разследването се води от Джозеф Еванс, а по линия на ФБР – Дейвид Ветли.
    Именно Ветли изказва абсурдната теза, че в тялото на Брюстер са открити следи от, цитирам: “ атропин и лидокаин“, Никакви следи от фосфороорганизни пестициди не са констатирани.
    Донякъде бих приел, че Брюстер е лекуван с атропин, но лидокаина буди сериозни съмнения.
    Още по-озадачаващ е факта, че документа е изпратен по факс, без да е официално заверен от съответния отдел на посолството.
    Оригиналите на токсикологичната експертиза не са на разположение на властите в Панама.
    След смъртта на Брюстер трима агенти, представящи се за служители на DEA извикват на разпит трима от сътрудниците на отдела за борба с наркотиците.
    При разпитите е използван детектор на лъжата, но разпитващите са използвали заплахи и шантаж за да извлекат информация.
    След извършена проверка от страна на властите в Панама се оказва, че „сътрудниците“ нямат никакво отношение с ФБР, а още по малко основание да провеждат каквито и да било следствени действия.
    Интересно е, че един от мнимите „сътрудници“ (Джон Уорнър) се оказва офицер от ВМФ на САЩ.
    Това, което е интересн о обаче е, че на практика Брюстер е ръководел непосредствено операция „Матадор“, при която е извършвано подслушване на мобилните телефони на политичерски лидери и журналисти в Панама.
    Една бърза проверка показва, че съществуват огромни разлики между официалната статистика на DEA и реално конфискуваните наркотици в Панама.
    Фактите по безпорен начин доказват, че огромни количества (става дума за тонове) кокаин, синтетични наркотици, хероин и други опиати просто са изчезнали, което е абсурдно.
    Ако се вярва на официално публикувани доклади все по-често наркобизнесът се разглежда като възможност за, цитирам: „попълване на държавния бюджет“.

    Защо ви разказвам всичко това?

    За да добиете представа пред какво реално сте се изправили и как работи една структура (а и с какво реално се занимава).

    Ако не знаете кой е ген.Ланс Хеберле (излежаващ присъда за наркотрафик в САЩ) значи нямате и най-малка представа какво точно се случва, но не мисля, че е нужно да го знаете.

  3. На днешното заседание на Софийския апелативен съд по делото за екстрадацията на Гергана Червенкова съдът е решил да даде на САЩ още 28 дена, за да могат да предоставят изисканите им документи. Тези документи са били необходими още на 8 май, на заседанието на Софийски градски съд, но тогава СГС е преценил, че е по-добре направо да я екстрадират без документите, и за да не вземе да се укрие, да я арестуват.

    Гергана Червенкова е в следствения арест на в София вече 45 дни. Тя ще стои там и до следващото заседание на съда, което ще е почти след месец. Според нейни близки, тя е доста разстроена.

  4. Към коментара на steven: ако прочетете по-задълбочено казуса ще се уверите, че в този случай ДЕА си е загубила 2 години да разследва само 1% от фактите, а имено че е водена кореспонденция от e-mail адреса на Гергана Червенкова и нищо повече.

    Не е нужно да си IT специалист за да установиш кой е собственик на фирмите и аптеките, кой е оператор и собственик на сайта за продажби по интернет, кой подписва банковите транзакции, къде отиват парите и кой ги получава.

    Най-арогантното и абсурдното в този случай е, че собствениците на тази фирма за финансови услуги, в която е работила Гергана на трудов договор, са освободени 2 часа след разпит, и както вие сам казвате „защото те може би наистина са невинни“.

    Силно подозрително е, че собствениците на тази фирма никъде не се споменават нито в разследването нито в обвинението, което потвърждава тезата, че не е водено разследване и обвинението е скалъпено.

    Как тогава да вярваме в безпристрастността на съдебната система на тази държава искаща наш гражданин по такова абсурдно обвинение?

  5. Здравейте г-н Герасимов,
    Всяка помощ е добре дошла, особено емоционално необвързаната, защото съгласете се, че съпруга на Гергана няма как да е не е субективен. Можете да му пишете с вашите предложения на dimonrb76 [at] gmail [dot] com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *