Home » Избрано, политика

Френска социалистка ще иска оставката на Станишев като председател на ПЕС

2013.06.17 Няма коментари
Spread the love

Испанският ляв вестник “Ел паис” излезе с критичен коментар към лидера на БСП, а Ханес Свобода недоумява как Станишев е номиниран Пеевски за ДАНС. Френската социалистка Мартин Обри ще иска оставката на Станишев като председател на ПЕС.

Започва акция на европейските социалисти срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев. Последните събития в страната ни с избирането на Делян Пеевски за шеф на агенцията за националната сигурност и последвалите масови протести намериха широк отзвук и в страните от Европейския съюз.

Според източници, близки до френските социалисти, досегашният генерален секретар Мартин Обри смята да постави въпроса за оставката на лидера на ПЕС Сергей Станишев на вниманието на колегите си. Социалдемократите в Европа са настроени скептично към бъдещето на организацията под неговото председателство, след като той постави на карта бъдещето на партията си в собствената страна.

Именно Станишев подкрепи яростно кандидатурата на Пеевски да оглави ДАНС, като бе много категоричен и даде да се разбере, че тй категорично го стои зад него. “Да се знае, че аз подкрепям Делян Пеевски”, Заяви Станишев, макар че се опита да извади странни доводи, като “нестандратна” кандидатура и други такива.

Дори след като усети бързото народно недоволство от гигансткия си гаф, Станишев продължи да убеждава хората от тв екрана и настояваше той да остане и “да му дадем шанс”.

Според моя информация, френската социалистка Мартин Обри ще поиска оставката на

Явно чашата на търпението на европейските социалисти е преляла, след като и голяма част от БСП започнаха публично да искат оставката на Станишев като лидер.

Освен изтъкнатата френска социалистка Мартин Обри и испанските социалисти също скочиха срещу Станишев. Испанският ляв вестник “Ел паис” излезе с критичен коментар към лидера на БСП. Шефът на социалистите в европарламента Ханес Свобода недоумява как е номиниран Пеевски за ДАНС. Свобода късно снощи написа в Туитър, че е изненадан от номинацията на българското правителство за шеф на ДАНС.Той допълва, че “би трябвало да има по-компетентни хора на този пост”.

В същото време стана ясно, че случаят “Пеевски” е породил напрежение в редиците на родните социалисти. Членове на Националния съвет на партията днес пуснаха подписка за отстраняването на Сергей Станишев от лидерския пост. Поводът е подкрепата му за кандидатурата на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС.Един от инициаторите на подписката Румен Петков посочи, че Сергей Станишев лично е подкрепил Пеевски.

Източник:  Bulgaria-news.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.