Home » Авторски страници, политика

Профсъюз “Борба” организира синдикално шествие на 1-ви май

2013.04.30 Няма коментари
Spread the love

На 1-ви май т.г. Профсъюз “Борба” ще проведе първото синдикално шествие в София от 1923 г. насам. Шествието е подкрепено от “Българската левица”.

Screen

 

Маршрутът, по който ще премине манифестацията, ще започне от парк “Алжир” в София, откъдето тръгва Голямата транспортна стачка през 1919-1920 г., и ще завърши пред паметника на Георги Кирков до Централния пазар.

Началния час на шествието е 8.45, крайният – 10 часа.

 

1-ви май е синдикален празник. Профсъюз “Борба” счита, че е фалшифициране и подигравка с паметта на загиналите профсъюзни деятели в историята на синдикалните организации, 1-ви май да се изопачава като ден, в който определена партия прави фактически свой политически митинг.

Профсъюз “Борба” има намерението да превърне манифестацията, която ще проведем на 1-ви май, в традиция. Маршрутът ще бъде запазен, той е свързан с историята на българските синдикати, със синдикалното движение в България и с борбите на синдикалистите.

В първомайското шествие ще се включат само и единствено политически сили, които подкрепят нашите Първоначални искания, и най-вече в програмите на които са заложени точки, които са напълно идентични с точки от Първоначалните искания на Профсъюза.

За нас, Профсъюз “Борба”, шествието на БСП за 1-ви май е кражба на история.

Неморално е една партия, в която половината депутати са милионери, да са съпричастни към хората на труда, към бедните, към работниците.

Неморално е също Денят на труда да бъде отбелязван с чисто политически шествия и да бъде узурпиран от политическа сила, която отдавна е прекъснала връзките си с чистия автентичен синдикализъм.

Фейсбук-събитие:  https://www.facebook.com/events/151754331669438/

.
Жеко Димитров,  Габриел Герасимов,

Профсъюз “Борба”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.