Home » Авторски страници, политика

Истинските проблеми на българското общество

2013.04.30 Няма коментари
Spread the love

Безспорно те са много и можем да ги изброяваме страници наред. Въпросът е кои са приоритетни за решаване и как всъщност да стане това. Февруарските събития тази година изкараха на преден план кражбите от монополите в енергетиката. Ако българинът обаче имаше нормален социален статус, можеше да си плаща сметките и данъците, ако имаше макар и ниско заплатена работа, едва ли далаверите в електроснабдяването щяха да лъснат така силно.

ВСЕКИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗНАЕ, ЧЕ СЕ КРАДЕ НАВСЯКЪДЕ И ОТ ВСИЧКО! Нашите „управляващи” успяха да ни научат да приемаме всякакви престъпления, закононарушения, откровени безобразия и злоупотреба с власт като нещо едва ли не нормално. Днес просто няма област в държавата, където да се работи нормално, прецизно и коректно.Това всъщност е нужно на мутрокомунистите, за да бъдат оправдани всичките им финансови далавери, икономически, правни и политически престъпления. Има неща обаче, с които не трябва да свикваме никога, а за други трябва да се преборим!

1. Не бива да се отчайваме, предаваме и губим духа си за борба с лошото край нас! Тезата, че нищо не зависи от нас и сами нищо няма да променим, е в услуга единствено и само на престъпниците в държавата. Дори отвън биха подкрепили народ, който се бори за свободата и правата си за достоен и нормален живот. Единственото, което ни предстои, е да се обединим! Всички лъгани, грабени и манипулирани от политиците българи трябва да се съюзят във формация, с която да се противопоставят на всички политически преобразувания на комунистите и мутрите.

2. Трябва да си върнем позагубените морални и нравствени критерии! Има неписани правила и закони, които трябва да се спазват или поне да се опитваме да не ги нарушаваме. Трябва да се научим да правим разлика между добро и лошо, защото през последните две десетилетия границата бе така размита, че много хора сега никой не са сигурни кое какво е. Трябва да вдъхнем живот на патриотизма, образованието и българското семейство! Без тях сме обречени на забрава и унищожение.

3. Нужно е да се направят серия бойкоти срещу важни за развитието на държавата институции, които не си вършат работата почтено – политици, монополи, правосъдие и пр. Да се изкарат на бял свят злоупотреби и да се наложат реформи в тези организации! Всички важни за развитието и бъдещето на държавата постове да бъдат заемани от явили се на открит конкурс кандидати. Да се премахне доживотното назначение на директорите на училища, превръщащи ги в недосегаеми феодали чрез мандатност.

4. Нужна е стратегия за овладяване на социалното напрежение между българи и цигани! Да се спре безобразното източване на държавни средства за социални помощи, детски и други надбавки, пари за трудоустроени, но всъщност здрави роми. Да бъде наложена икономическа принудителна интеграция и образование в тези общности. Да се прекрати бизнеса „самотна майка” на десетина деца заради детските, като в същия момент тези деца биват отглеждани по детски държавни домове. Законите да важат и за ромите! При неплащане на ток, вода и данъци да бъдат санкционирани като всички останали български граждани. Да се помисли за определена трудова повинност на всички роми, нарушили законите на държавата.

5. Да се издигат от народа действително заслужили специалисти в отделни области, като министри, управители, директори, а не да бъдат назначавани от партии или правителство! НУЖНИ СА ЧИТАВИ ХОРА за управлението на държавата, а не номенклатурчици! Ако свестните българи са се свършили, то няма смисъл и от държавата тогава!

6.Всички закони, нормативни актове, разпоредби, стандарти и изисквания да започнат ДА СЕ СПАЗВАТ от всички граждани на държавата, називисимо от политическия им или социален статус! При нарушение да се санкционират съгласно Наказателния кодекс, като това правило да е най-тежко при правораздавателните органи!

7. Да се върне военното обучение на младежите под някаква достъпна и адекватна на времето форма. Да се подкрепят всички млади български семейства с финансова, правна, икономическа и материална помощ, намаление, придобивки и улеснения, за отглеждане на повече от две деца! За всички заслужили чрез реален труд пенсионери да се осигурят форми на комуникация, развлечения, лекарска помощ и достоен отдих!

Тези неща са възможни и необходими! Могат да бъдат постигнати от всички, при нужната добра воля, желание, организация и участие в обществения живот. Ако не го осъзнаем като общество, ние просто нямаме бъдеще!

 

Красимир Бачков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.