Home » Избрано, политика

Разцепление сред протестиращите в София

2013.03.17 Няма коментари
Spread the love

За поредна неделя малко повече от 100 човека се събраха на протест пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката в София.

Разцепление в редиците на протестиращите доведе до разделяне на протеста на две. Част от недоволните хора се отправиха към градинката на Народния театър „Иван Вазов” – около 100 човека, а останалата част, около 30 човека, които се обявиха за радикалното крило на протестиращите хора, останаха пред сградата на министерството. Няма блокирани пътища в столицата.

Определеното като радикално крило от протестиращите късно снощи основа и движение „Освобождение“.

„Вчера се събрахме и учредихме общобългарско движение „Освобождение”. Продължаваме с протестите. Надяваме се все повече хора да припознаят и да могат да упражнят правото си на глас на идващите избори. Все още не сме мислили как ще се редят листи и т.н., просто няма време, а само с разходки и викове – нищо не се случва”, обясни за Дарик един от основателите на движението Боян Захариев.

Янко Петров, който е един от организаторите на неделните протести в столицата срещу монополите, се разграничи от новосформираното движение „Освобождение”: „Разделението беше направено с цел разцепване на гражданското общество и изтегляне на политически дивиденти точно от тези партии, които са ни управлявали до момента и същите тези лица, които направиха сателити над тях”.

По време на разговорите част от гражданите се скара за възгледите си за промяна, а минути по-късно си дадоха прошка и се прегърнаха. Протестът пред Народния театър се превърна в събрание на гражданите,които обсъдиха своите идеи и виждания за промяна.

 

Александра Гинева,

Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.