Home » Избрано, политика

Плевнелиев обявява кабинета утре

2013.03.11 Няма коментари
Spread the love

image.phpТаен обяд избра премиера, пише “Стандарт” – той идвал от чужбина и нямало да е нито един от тези, чиито имена се спрягаха за поста.

Новото правителство ще бъде представено във вторник в 16 ч., а в сряда ще започне да функционира. В същото време, според нашата конституция, парламентът ще се разпусне, заявил президентът Росен Плевнелиев в интервю за австрийския вестник “Дер Щандарт” (DerStandart.at).

Правителството ще се състои от хора, чието общо мото ще бъде: “за Европа, за демокрацията, за икономическото развитие”.

Те всички ще насърчават конструктивния диалог и прагматичните решения, казва още държавният глава.

Българският президент иска за страната си правителството от експерти, подобно на ръководеното за известно време от италианеца Марио Монти, коментира Франс прес, като цитира интервюто на Плевнелиев за “Дер Щандарт”.

“Искам да работим както Монти успя да направи в Италия за дълъг период. Трябва да имаме повече амбиции, освен организирането на предстоящите избори (насрочени за 12 май – бел. ред.) и да задушим малко кризата”, допълва Плевнелиев пред австрийския всекидневник.

Трябва да използваме положителната енергия, която я има в този момент на улиците и в интернет в България, казва още българският президент.

“Правителство ще бъде съставено от жени и мъже, които сами са изградили репутация и са натрупали знания и умения”, каза още държавният глава, цитиран от АФП.

Изненадващо Плевнелиев обявява правителството във вторник, съобщава и “24 часа”.

Президентът Росен Плевнелиев обявява изненадващо правителството във вторник, а не както бе казал по-рано – в сряда, съобщиха от екипа му. Причините за това са многобройните спекулации с имена, които самият Плевнелиев нарече “отстрел на кандидатите”.

Бъдещият премиер вече е определен, той е приел и по всяка вероятност няма да е нито един от тези, за които се спекулираше.

Саша Безуханова, за която се твърдеше, че може да е премиер, споделила пред близки, че би могла да бъде икономически министър, но категорично не желае да оглави кабинета. Проф. Кирил Топалов – съветник на президента по въпросите на културата, най-вероятно ще седне в стола на Вежди Рашидов.

Временният премиер ще дойде от чужбина. Той е икономист и без партийна принадлежност. Прехвърлил е Христовата възраст. В момента заема пост в европейска страна, пише “Стандарт”.

До варианта премиер отвън се стигнало след окончателния отказ на омбудсмана Константин Пенчев.

 

Източник:   Vesti.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.