Home » Избрано

Бедността продължава да взeма жертви в България

2013.03.20 Няма коментари
Spread the love

Отчаян от безработицата баща се подпали пред сина си

Бедността продължава да взема нови жертви в България. Серия от самоубийства на безработни мъже уплаши Кюстендилския край. 59-годишен миньор се запали пред сина си в Бобов дол. Останал без заплата баща пък скочи от балкона на дома си в областния град, съобщава “Стандарт”.

Симеон Симеонов поля главата си с бензин и си драсна клечката демонстративно на улица „Циган“ в Бобов дол. Съкратеният миньор пламнал като факла пред очите на сина си. Малко преди отчаяния акт той се обадил на жена си, за да й каже, че се чувства безполезен за себе си и за семейството си. Проплакал, че не вижда смисъл да живее. Жената се притеснила и веднага изпратила сина им към дома. Момчето закъсняло с няколко секунди, за да спре ръката на баща си. Изгасило огъня с якето си, но миньорът вече бил обезобразен и с 30% изгаряния. Закаран е в „Пирогов“, където лекари се борят с раните му. Животът му е в опасност.

Трагично приключи опитът за самоубийство на 39-годишният кюстендилец Цветелин Страхилов. Той скочи от терасата на апартамента си на ул. „Цар Освободител“ и издъхна след полета от 5-ия етаж. Цветелин бил безработен. Когато скочил, в жилището било единственото му дете, което е едва на две годинки. Съседи се чудят на решението на младия мъж, защото майка му работила в чужбина и му помагала финансово.

Източник:  Novini.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.