Home » Е-Списание, политика

Йоко Оно, Шон Ленън, Сюзан Сарандън, Арун Ганди и други знаменитости се обединиха в кампания „Артисти срещу фрагинга“

2013.02.07 Няма коментари
Spread the love

Започнатата от Йоко Оно и Шон Ленън в САЩ кампания „Артисти срещу фракинга“ е обединила различни световни артисти, музиканти и режисьори. Те се опитват се да повишат общественото внимание и осведоменост относно проучването и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиране (фракинг) – който е достигнал значителни размери на територията на САЩ. „Артисти срещу фракинга“ се опитват не само да повишат обществената осведоменост, но и да провокират американските граждани към публични действия за забрана на фракинга, като се започне от щата Ню Йорк.

Губернаторът на на щата Ендрю Куомо обмисля вдигане на временната забрана за използването на фракинг в Ню Йорк. Отменянето на тази временна забрана би застрашило здравето на хората и би отворило възможността за замърсяване на важни водни източници, казват „Артисти срещу фракинга“. Използването на нови и нови земи и терени за проучване и добив на газ чрез хидравлично разбиване би ускорило и глобалното изменение на климата, смятат те.

Това, което ще се случи в щата Ню Йорк, е от решаващо значение в национален мащаб за борбата срещу фракинга, смятат обединилите се в общата кауза артисти, музиканти и режисьори. Те се питат дали губернаторът на щата Куомо ще застане на страната на гражданите, на обществения интерес, или на страната на големите газови компании, решени да разработват находища и в този щат.

.

—————————————————————————

Видеото по-долу съдържа кадри от пътуването на Оно, Ленън, Сарандън и други активисти от “Артисти срещу фракинга” до места, в които се добива шистов газ в Пенсилвания.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.