Home » Избрано

Проститутките ни заработват 1,56 млрд. лв. през 2012 г.

2013.02.14 Няма коментари
Spread the love

Петя Минкова, в. “168 часа”

.

Български проститутки са заработили 1,26 млрд. лв. през 2012 г. в чужбина, а у нас още 300 млн. лв.

“Доходите на организираната престъпност са между 3 и 5 млрд. лв. (4,7% от Брутния вътрешен продукт на България).

 Хиляди момичета търсят препитание на улицата

Най-голяма част от тези доходи се получават от проституцията.” Това се казва в уникално международно изследване на територията на България, Италия, Португалия и Испания. В продължение на две години учени и социолози провеждат десетки интервюта с проститутки и сводници, за да установят има ли пряка връзка между проституцията, наркоманията и наркотрафика.

В проучването, което вече е публикувано, участват проф. Духомир Минев и д-р Мария Желязкова от БАН, и д-р Георги Петрунов от УНСС.

“Бедността хвърли много жени и мъже в проституцията. Това не е само български феномен”, казва проф. Духомир Минев. Според него той и екипът по време на проучването наблюдавали невероятни ситуации.

“Оказва се, че
чрез официални политики преднамерено могат да се организират неформални потоци от мръсни пари

Примерно от проституция и наркотрафик, след което отиват някъде по високите етажи на властта – в непублични структури. Изследвахме много признаци, които сочат, че се насочват в тази посока. Къде точно, ние не успяхме да установим“, казва професорът. Според него тези връзки у нас по-ясно се виждат.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.