Home » Е-Списание, политика

Николай Младенов и Уилям Бърнс са обсъдили сирийската криза и въпросът за визите

2013.01.29 Няма коментари
Spread the love

“Като страна от ЕС, България се надява на скорошно уеднаквяване към безвизовия режим за всички страни членки.” Това заяви българският външен министър Младенов по време на срещата си със заместник държавния секретар на САЩ Уилям Бърнс във Вашингтон вчера. Николай Младенов е получил уверения от американската страна, че визовите изисквания за български граждани ще бъдат разгледани отново, като се отчитат изискванията на законодателството за намаляване на броя откази за визи. През следващите месеци американският конгрес ще разгледа отново инициативи за ревизиране на имиграционната политика.

С Уилям Бърнс българският външен министър е обсъдил и военно-политическото сътрудничество между България и САЩ. Както и предстоящата среща на Международната работна група по санкциите срещу сирийския режим, която ще се проведе в София. “Нашето разбиране е, че тези санкции целят по-бързо да спрат насилието в Сирия, а не да навредят на сирийския народ”, заяви Николай Младенов. По-късно той се срещна и със заместник съветника по националната сигурност на президента на САЩ Антъни Блинкен.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.