Home » Е-Списание

Демократичен вестник, бр.1 /2013

2013.01.26 Няма коментари
Spread the love

Излезе брой 1 (06) за януари 2013 г. на Демократичен вестник.

(Хартиеното издание ще бъде достъпно за читателите в България на 5 февруари.)

 

Untitled43Вестникът отбелязва на първа страница датата 1-ви февруари – ДЕН НА НАЦИОНАЛНА ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА.

Също на първа страница, под заглавие „ЗАЩО Е ВАЖНО ДА СЕ ГЛАСУВА С „НЕ” НА РЕФЕРЕНДУМА ЗА НОВА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА“ адв. Петър Славов пише:

„На 27 януари ще гласуваме на първия национален референдум в най-новата демократична история на страната. И ако този факт ни звучи интригуващо, то ентусиазмът на повечето ни съграждани за участие в референдума, се изпарява в мига, в който чуят формулировката на въпроса: „Да се развива ли ядрената енергетика в Р. България чрез изграждане на нова ядрена централа?”. Наместо ясно и точно да формулират въпроса, по който управляващите са решили да се допитат до народа, те ни поставят пред немалко сложната задача да разшифроваме първо какво точно ни питат, а след това-някак си да отговорим еднозначно! И на кое да отговорим – дали „да се развива ли ядрената енергетика в България”, или дали подкрепяме „изграждането на нова ядрена централа”? А за допълнителна трудност на заданието допринася неяснотата КЪДЕ би следвало да е тази нова АЕЦ, кой ще я финансира и чия собственост ще бъде, и така нататък.“ *

На 2-ра страница, под заглавие „СВОБОДНИЯТ ЧОВЕК ПРАВИ ПРОГРЕСА, РОБЪТ – НИЩО!“ инж. Захари Захариев от СДС – София излиза с 10 точки от Програма, отворена за допълване, коментари и дискусии.

Untitled44

 

 

 

 

 

 

 

На стр. 4, под заглавие „ПОКЛОН НА ГОРЯНИТЕ… ВМЕСТО МУЗЕЙ“, Мариана Мелнишка пише:  „Докато в Берлин, Прага и Гданск показват на ученици и туристи експонатите на потисничеството и борбата при диктатурата под съветски контрол, в София рекламират като туристическа атракция една художествена маска на диктатурата на пролетариата и продават фланелки с ликовете на убийци.“

На стр. 8, под заглавие „ЗА КРЕДИТА, ПОРЪЧИТЕЛЯ И ПОСЛЕДИЦИТЕ“, адв. Елза Костова дава правни съвети.

На стр. 10 е поместено интервю на Даниела Горчева с проф. Владимир Градев – „БЪЛГАРСКИЯТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ЕЛИТ Е ВСЕ ТЪЙ В ПЛЕН НА СВОЯ ОПОРТЮНИЗЪМ“.

 

—————————————————————————————–

* Цялото съдържание на брой 1 на Демократичен вестник може да се прочете тук – 1-2013 br DV

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.