Home » Избрано

Конгресът на САЩ одобри подслушването на чужденци

2012.12.27 Няма коментари
Spread the love

Конгресът на САЩ одобри закон, позволяващ на американските спецслужби да подслушват телефонни разговори и преглеждат електронната поща на чужденци, които са заподозрени в шпионаж и тероризъм. Това може да става без съдебно разрешение.

Документът получи мнозинството от гласовете в Сената, след като по-рано беше одобрен от Камарата на представителите. Очаква се президентът Барак Обама да подпише закона, който е смятан за много важен за гарантирането на националната сигурност.

Противоречието между интересите на сигурността и човешките права обаче предизвика разгорещени дебати при обсъждането на законопроекта, отбелязва БГНЕС. Някои законодатели – както демократи, така и републиканци – изказаха опасения, че при подслушването на телефонните разговори и преглеждането на електронната поща на чужденците може да бъде нарушено правото на неприкосновеност на частния живот и на самите американци.

Противниците на тази мярка все пак се оказаха малцинство – само 23 души не подкрепиха документа, а 73-ма гласуваха в негова полза.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.