Home » Избрано

България: гнили политики, гнили домати

2012.12.04 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Красимир Юскеселиев

“Централен факт в живота на българите остава сбърканият преход в целия бивш Съветски съюз след падането на комунизма: трагедия от хаос и грабеж, за която вината си поделят местните елити и Вашингтон”.

“Днешният посетител в София забелязва колко малко, като се изключат моловете, е построено за обществото. Българите, живели в комунизма, регистрират носталгията си по него във всяко следващо социологическо проучване. Стотици хиляди от децата им просто емигрират, допринасяйки за намаляване на населението, но и изпращайки издръжка на семействата си.

Земята, която е изваяла своята култура от злато, преди по-голямата част от Европа изобщо да остави свой отпечатък, и която е създала и разпространила кирилицата, не бива да бъде подценявана. Българите с право гледат към Европа, защото съдбата на България зависи преди всичко от това дали европейският проект ще се провали или дали европейската демократична култура ще надделее. От това и може би от още малко домати.”

Из коментар на британския вестник Guardian за България

 

Източник:  в. “Капитал”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.