Home » Авторски страници, българи зад граница

Покана за възпоменателен митинг в Босилеград

2012.11.16 Няма коментари

Текстът, публикуван по-долу, е Покана от Демократичния съюз на българите в Сърбия за възпоменателен митинг във връзка с 93-годишнита от подписването на Ньойския договор и необходимостта от промяна на досегашната политика към българското малцинство в тази страна, което е подложено на почти вековна асимилация.

 ——————————————————-

.

П О К А Н А

На 27 ноември навършват 93 години от подписването на несправедливия Ньойски договор под диктата на Великите сили.

Несправедливия договор доведе до несправедливо и недопустимо трудно положение на българското малцинство в Западните покрайнини, което е обречено на национална и културна асимилация (сърбизация) и обезлюдяване на районите, населени с българско население.

Новите политически реалности, настанали с развитието на евроинтеграционните процеси, членството на България в ЕС и кандидатурата на Сърбия за членство в ЕС, дават шанс и налагат необходимостта от преосмисляне на последствията от Ньой и промяна на досегашната политика към българското малцинство, както от страна на Сърбия, така и от страна на България и Европейския съюз.

За да може това да се случи, ние трябва да го поискаме.

Демократичния съюз на българите Ви кани на възпоменателен митинг на 27 ноември 2012 г. от 12.00 часа местно време пред паметника на Левски в Босилеград, за да отправим поредното послание към Сърбия, България и Европа за това, че се нуждаем от помощ не, за да създаваме нови проблеми, а за да решаваме съществуващите.

Каним всички съпричастни граждани от двете страни на границата към проблемите на българското малцинство да дойдат и да ни подкрепят.

 

С уважение,

Председател
Драголюб Иванчов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.