Home » Избрано

Кризата увеличи милиардерите

2012.10.06 Няма коментари
Spread the love

Въпреки кризата, броят на милиардерите в света е нараснал с 9,4% през 2011 г. и е достигнал 2 160 души, разкри международната организация Уелтс-Х (Wealth-X), която огласи класацията на 10-те държави с най-много милиардери, предаде БГНЕС.

Богатството им пък се е увеличило с 14% или със 760 млрд. долара до фантастичните 6,1 трлн долара, твърди организацията, чиято централа е в Сингапур.

ЕвроЧикаго

Начело на списъка са САЩ, които имат 480 милиардери с общо състояние от 2,05 трлн. долара. Въпреки икономическите трудности на страната, броят на милиардерите й се е увеличил с 25 души и с 5,5%, а съвкупното им богатство с 8 на сто.

Втори е комунистически Китай, където живеят 147 души, поделящи помежду 380 млрд. долара. Средно всеки китайски милиардер притежава 2,6 млрд. долара. В челната тройка влиза и Великобритания, обитавана от 140 милиардери с общо 430 млрд долара. Средно на всеки милиардер се падат по 3,1 млрд. долара.

Четвърта е Германия със 137 свръхбогаташи, притежаващи общо 550 млрд. долара. Мюнхен, Дюселдорф и Хамбург са градовете с най-голяма “концентрация” на милиардери. Германия е единствената страна от еврозоната, която попадна в списъка.

Следващата страна е Индия с нейните 109 милиардери и общо състояние от 190 млрд. долара. Средно всеки индийски милиардер притежава 1,7 млрд. долара.

Следват Русия с 97 милиардери и сумарно състояние от 380 млрд. долара, Хонконг с 64 милиардери (190 млрд. долара общо състояние), Швейцария с 57 милиардери (общо 125 млрд. долара), Бразилия с 49 свръхбогаташи (общо 300 млрд. долара), а последна е Канада с нейните 40 официално регистрирани милиардери (105 млрд. долара).

Източник: news.expert.bg

Забележка: Горното подреждане е по брой, а не по активи. Но не броят на лицата, а общата сума, присвоена от чуждия труд, е определяща за реалното класиране. В този случай то би изглеждало така:

1. САЩ – 2,05 трлн $
2. Германия – 550 млрд $
3. Великобритания – 430 млрд $
4-5. Русия и Китай – по 380 млрд $
6. Бразилия – 300 млрд $
7-8. Хонконг и Индия – по 190 млрд $
9. Швейцария – 125 млрд $
10. Канада – 105 млрд $

Но това е само върхът на мамоновия айсберг. Не са отчетени укритите в офшорни сметки трилиони, които биха предизвикали нови размествания в класацията. Известно е, че глутницата на световните плутократи държи лъвския пай от финансовите си авоари именно в офшорни банки.

Една такава възникна за нула време при “рухването” на комунизма и скъта огромната част от паричните средства, натрупани от робския труд на милиони “социалистически” труженици и безпардонно ограбени от комунистическата върхушка.

ЕвроЧикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.