Home » Избрано

„Критикът” на Русия Мит Ромни е инвестирал в „Газпром”

2012.09.27 Няма коментари
Spread the love

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Мит Ромни, който наскоро заяви, че Русия е враг номер едно на САЩ, е купувал акции от руски компании през 2011 година, според данъчните декларации на него и жена му, съобщават световни агенции.

Миналата година Ромни е купил над 1000 акции на руските „Газпром” и Интернет-търсачката „Яндекс”.

Декларациите на Мит и Ан Ромни за 2011 година бяха публикувани на 21 септември, но медиите разкриха сега, че републиканецът е инвестирал в „Газпром” и Интернет-търсачката „Яндекс”.

Установено е, че Ромни е купил акции на „Яндекс” през юни и ги е продал през август 2011 година, също така е купил акции на „Газпром” през август и ги е продал през септември тази година. И при двете си операции Ромни е загубил.

За миналата година Ромни и неговата жена са спечелили 14 милиона долара и са платили 1.9 милиона долара данъци.

Демократите незабавно подложиха на критика републиканеца, чието състояние се оценява на над 200 милиона долара, за това, че инвестира не само в национални, но и в чуждестранни компании.

Според мнозина критици действията на Ромни противоречат с изказванията му.

 

Източник:  News.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.