Home » българи зад граница, Избрано

Важни новини за българите в Канада

2012.09.27 Няма коментари
Spread the love

Публикуваната тук информация е от българското емигрантско издание, базирано в Канада, Bulgarian Flame*. Тя е свързана с възможност за обучение по български език за децата на българите в Онтарио, както и с предстоящо посещение на българския министър на труда и социалната политика Тотю Младенов в Канада, в чиято столица Отава ще бъде подписано Споразумение за социална сигурност между Р. България и Канада. Министър Тотю Младенов ще посети по-късно и Торонто, и ще се срещне с българската общност там.

 

—————————————————————

Register for credit BULGARIAN International Language programs

Уважаеми родители и ученици,

Удоволствие е за мен да Ви уведомя, че ръководството на Peel District School Board – International Languages прие инициативата да открие клас КРЕДИТ по български език за първи път в Онтарио.  Единственото условие, за да се реализира този проект, е да имаме регистрирани поне 34 ученика от 9 -12 клас.  Часовете по български език ще се провеждат в средното училище Brampton Cenntennial Secondary School в събота от 9:00 -12:00 ч.

Регистрацията започна от 15 септември и ще продължи до края на тази седмица!

Регистрацията може да бъде извършена само от ученика или родител/настойник и е по електронен път.

Моля Ви, следвайте указанията на този линк:

Registration

https://www.school-day.com/pg/program/peel_select

Ръководството на Peel District School Board – International Languages прояви разбиране относно броя на учениците и се съгласи да направи компромис само за тази година (от 35 ученика, ни даде разрешение за клас от 27).  До този момент ние имаме регистрирани 4 (ЧЕТИРИ) ученика за изучаване на български език в средно училище, където курсът ще им даде кредит и подпомогне за успеха им при кандидатстване във висше учебно заведение. В този случай, с регистрирани 4 ученика, каквато и подкрепа да имаме, клас НЯМА да има!

 

Ренета Рашева

За повече информация:  (905) 279-9674 .

……………………………………………………………………………………

ПОСЕЩЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ТОТЮ МЛАДЕНОВ В ТОРОНТО

 

На 4 октомври 2012 г. в Отава ще бъде подписано Споразумение между правителствата на Република България и Канада за социална сигурност. На следващия ден министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и заместник-министър Зорница Русинова ще пристигнат в Торонто, за да информират лично най-голямата българска общност в Канада относно значението на конкретните разпоредби на споразумението.

Срещата с официалните гости от България ще се състои в петък, 5 октомври, от 19.00 часа, в залата на Македоно-българската източноправославна църква “Св. Троица”, на адрес: 201 Monarch Park Avenue, Toronto, ON M5A3N4.

 

———————————————————–

* Съобщенията са предоставени на Bulgarian Flame от Генералното Консулство на Р. България в Торонто. Еврочикаго ги препубликува, за да помогне за по-широкото им огласяване.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.