Home » Избрано

Едвин Сугарев: Синята власт създаде червените олигарси

2012.09.22 2 коментара
Spread the love

Лошото в българската приватизация не беше ниската цена, а това, че ни пришпорваха да бързаме, разказва Сугарев в интервю пред “Преса”. Имаше една Ан Макгърк от Международния валутен фонд, която буквално тропаше по масата и искаше да продаваме в най-кратки срокове. А на кого да продаваме, това никой не казваше.

Така се стигна до варианта “работническо-мениджърска приватизация”, разграбване на предприятията, които след това бяха продавани на безценица на бившите комунисти. Така този тип приватизация направи някои членове на БСП олигарси. За съжаление, получи се така, че синята власт създаде червените олигарси, смята Сугарев.

За мен д-р Желев е една от най-позорните фигури на прехода, той организира комплот срещу правителството на политическата сила, която го издигна за президент, твърди поетът. Действаше в пълен синхрон с Луканов и с фигури от бившата ДС като Бриго Аспарухов.

От всички комунисти Виденов ми е най-симпатичен, признава Едвин Сугарев. Според него това е честен човек, доколкото честен може да бъде член на тази партия. Виденов каза думи, които трябва да се помнят – България няма пари и всичко, дето са го говорили, е било пълна лъжа, завършва Сугарев.

Източник: БЛИЦ

2 коментара »

 • gogo said:

  to4no obratnoto:BKP suzdade taka nare4enite sini.

 • Георги said:

  Ами и Вие г-н Сугарев бяхте част от ДС СДС-то години наред, и въпреки че Костов спаси страната ни два пъти докато се бореше с ДС кликата в СДС, която най накрая окончателно завзе пълен контрол над СДС – не от първият опит на Юруков а от вторият.
  А г-н Сугарев, междувременно не спря да адвокатства на ДС СДС-то и да им слугува с безумни нападки срещу ДСБ и Костов!
  Последните му манипулации и лъжи са 9/Май/2013, http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=29829306
  където обяснява как докато ДСБ и Костов щяли със сигурност да влязат в коалиция с БСП и Кунева (да, виж статията!?!?!) то дали Атака и ДПС щели да се присъединят към БСП било под въпрос!?!?

  Г-н Сугарев е изчерпал всякакъв кредит на надежден коментатор и морален съдник.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.