Home » Избрано

В София се откри изложба по случай Националния празник на САЩ

2012.07.04 Няма коментари

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха изложба, посветена на националния празник на САЩ 4 юли

 

Снимка: БГНЕС

Разположената на Моста на влюбените до НДК, изложба е озаглавена “Америка е…” и отразява характерни аспекти на американските култура, ценностна система и ежедневие. Фотографии с различни автори и произход са събрани на тематични пана, посветени на американската география, архитектура и градоустройство, природа, космическа програма, и други, но също така могат да се видят и компилации, показващи американците в моменти на протести, шествия, избори. В откриването се изяви и оркестър “Маршируващи звезди” от град Златица, който изпълни едни от традиционните американски маршови песни “America The Beautiful” и “When The Saints Go Marching In”.

Силното слънце и липсата на сянка на Моста на влюбените обаче оказа своето влияние както върху изпълненията на оркестъра, така и върху броя на посетителите на откриването на изложбата, която ще остане на моста до 17 юли.

Тези фотографии изобразяват ценностите, зад които заставаме – просперитет, свобода, независимост, заяви Джеймс Уорлик. Поздравления към посланика и всички американци по повод националният им празник изрази и кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

Източник:  БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.