2024-05-01

5 thoughts on “Най-голямото зло за България – четири години по-късно

  1. pozdravlenia za Joe!!! tova e istinata za sujalenie.Molia te pishi po-chesto.

  2. ДО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

    ДО ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ОБЩЕСТВЕНОСТ

    На 21 април 2012 г. в Брюксел фондация „Кеше“ покани на специална среща-презентация посланиците на всички държави в света. Целта на срещата бе фондацията да ги запознае с разработената и патентована от нея уникална технология, която тя предлага да предостави като безвъзмезден дар на света.

    http://www.keshefoundation.org/

    Посланиците на някои страни присъстваха на тази среща, а други предпочетоха да игнорират поканата, поради натиск от други нации и решиха да не присъстват или да се оттеглят в последната минута.

    След тази среща фондация „Кеше“ покани всички народи на света да присъстват чрез своите посланици и ръководители на 6 септември 2012 г. на нова среща за отпускане на технологии за мирни цели в своя център в Нинов, Белгия.

    Причините за тази втора покана са следните:

    На 21 септември 2012 г. фондацията „Кеше“ ще се откаже от лиценза си и ще даде свободен достъп на учените от цял свят да се запознаят със специалните технологии, които е разработила, като например системите за гравитация (Magravs).

    Всички учени по целия свят по едно и също време ще могат да се запознаят с технологията, така че да могат да бъдат произведени и дубликати.

    1. От този момент, международните граници ще престанат да имат реално значение. Това е така, защото след като първата система бе построена и експлоатирана, се разбра и нейната функционалност за обществеността. Едно пътуване, например от Техеран до Ню Йорк трае вече около 10 минути максимално.

    2. Енергийната криза ще бъде решена с един замах. След като веднъж технологията влезе в сила и се приложи за хората, тогава структурите, които контролират електрическата енергия, както и всяка друга енергийна система до момента, ще останат с празни ръце. А чрез тях и настоящите финансови структури ще се срещнат с нищото.

    3. Глобалният недостиг на вода ще бъде разгледан и решен с въвеждането на тази технология сред обществеността. Това ще стане скоро след разсекретирането й и даване на свободен достъп до нашите космически технологии за енергетиката.

    Във връзка с това ние заявяваме, че като български граждани ние имаме моралното и законно право да бъдем своевременно информирани от нашето правителство за неговото становище по всички предстоящи значими международни събития, свързани с бъдещето на страната ни.

    Поради това ние настояваме министър-председателят на Република България, г-н Бойко Борисов, да потвърди официално, че страната ни е получила покана от фондация „Кеше“ за организираната от нея международна среща за отпускане на технологии за мирни цели на 06.09.2012 г. в Белгия и да информира българската общественост дали представителството на България ще участва в тази среща, или не.

    Ние настояваме също премиерът на България и правителството на ГЕРБ да поемат публично отговорността за евентуалното получаване или неполучаване на предлаганите ни от фондация „Кеше“ като безвъзмездно дарение права върху ползването на нейните технологични патенти със всички произтичащи от това получаване или неполучаване икономически придобивки или загуби и пропуснати ползи за страната ни.

  3. Евала на Владо Трифонов! Статиите му са едни от най-добрите неща в днешната ни журналистика. Да е жив и здрав и да пише!

  4. Нота за признателност от богатите

    Нека бъдем честни – никога няма да спечелите лотарията.

    От друга страна, шансовете са доста добри цял живот да работите като роб на някоя мизерна работа. Това е така, защото по всяка вероятност сте били родени в грешната социална класа.
    Нека си го кажем – член сте на работната каста. Съжаляваме!

    Като резултат, нямате образованието, възпитанието, връзките, маниерите, външния вид, и добрия вкус за да станете някога един от нас. В действителност, навярно ще ви трябва книга с размерите на жилтите страници, за да се изброят всички несправедливи предимства, които ние имаме пред вас. Затова сме толкова облекчени да знаем, че все още продължавате да вярвате на всички тези глупави приказки за „справедливост“ и „равни възможности“.

    Разбира се, в йерархична система като нашата, никога не е имало много място на върха. Освен това, то вече е окупирано от нас, а на нас ни харесва тук горе толкова много, че възнамеряваме да го запазим по този начин. Но обикновено поне има някой по-ниско в социалната йерархия, който можете да ритнете в зъбите от време на време. Дори и мияч на чинии може да намери някой нещастен работник по-надолу в общесвената йерархия, на когото да се подиграва и оплюва. Така че бъдете благодарни на работниците емигранти, проститутките и бездомните.

    Винаги помнете, че ако всеки от вас беше икономически осигурен и социално привилегирован като нас, нямаше да има кой да запълни всички тези скучни, опасни, ниско платени работни места в нашата икономика. Нямаше да има кой да воюва нашите войни за нас или сляпо да следва заповеди в нашите тоталитарни корпоративни институции. И със сигурност никой нямаше да си отиде кротко в гроба, без да е живял пълноценен и творчески живот. Така че, моля, продължавайте с добрата работа!

    Вероятно нямате същата лакомия, стремеж за притежание на богатство, власт и престиж, които имаме ние. И въпреки че може искрено да желаете да промените начина си на живот, се страхувате от самата промяна, като по този начин сте в постоянно нервно състояние на неопределеност. Така минавате през живота механично, изпълнявайки отредената ви социална роля, ужасени какво другите биха си помислили ако някога дръзнете да направите нещо различно.

    Инстинктивно, ние се опитваме да ви настройваме един срещу друг всеки път, когато това отговаря на нашите цели – високоплатени работници срещу нископлатени, профсъюзни членове срещу нечленуващи, черни срещу бели, мъже срещу жени… Ние непрекъснато тласкаме заплатите надолу, а цените нагоре, като се позоваваме на „световна криза“, „чуждестранна конкуренция“, „закона на предлагането и търсенето“, „бюджетния дефицит“, както и редица други. Ние ви изхвърляме на бунището за безработни, ако застрашите нашите печалби или се отклоните от очакваното поведение. И за да ви дадем от време на време почивка от монотонността на нашия ежедневен икономически шантаж, ние ви позволяваме да участвате в нашите задкулисни избирателни игри, по-известни на вас, обикновените хора като „избори“. За щастие, си нямате представа какво всъщност се случва, вместо това обвинявате „Извънземни“, „Цигани“, „Негри“, „Евреи“, „Природозащитници“, и безброй други за затрудненото си положение.

    Ние сме много доволни, че много от вас все още прегръщат идеята за „работна етика“, въпреки че повечето работни места в нашата икономика влошават околната среда, подкопават визическото и емоционалното ви здраве, и в общи линии изсмукват вашия един-единствен живот. Ние очевидно не знаем много за работа, но се радваме, че вие знаете!

    Разбира се, животът би могъл да бъде различен. Обществото може да бъде интелигентно организирано, за да отговори на реалните потребности на населението като цяло. Бихте могли колективно да се борите, за да се освободите от нашето господство. Но вие не знаете това. Всъщност, дори не можете да си представите, че друг начин на живот е възможен. И това е може би най-голямото, най-значимото постижение на нашата система – ограбването на вашето въображение, творчество, способността да мислите и действате за себе си.

    Така че ние наистина бихме искали да ви благодарим от дъното на нашите безсърдечни сърца. Вашата лоялна саможертва прави възможен нашия корумпиран лукс, вашата работа кара нашата система да работи. Благодаря много за това, че си „знаете мястото“, без дори да го знаете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *