2022-09-28

1 thought on “Кошмарът с цените на тока в България ще продължи

 1. Из коментар на Петър Волгин в “Деконструкция” по БНР:

  http://30dumi.eu/2012/07/p-volgin-dekosntruktsiya-po-bnr-krajno-vreme-naglostta-na-oligarhiyata-i-sa-shto-taka-naglostta-na-obsluzhvashtite-gi-upravlyavashti-da-ba-de-nakazana/

  …Нашата власт постоянно демонстрира, че не и пука за 99 % от гражданите, а я интересува само просперитета на единия процент олигарси. Но разбира се в това поведение няма нищо оригинално. ГЕРБ просто продължават линията на поведение на предишните правителства, които се занимаваха главно със защитата на интересите на свръхбогатите.

  И най-добрата илюстрация на тази приемственост е историята с възобновяемите енергийни източници.

  Законът, облагодетелстващ бизнеса на производителите на скъпа енергия, е приет от правителството на тройната коалиция. Да, така е, но дълго време след като ГЕРБ дойде на власт този закон не беше променян защото облагодетелстваше близките и на тези управляващи бизнесмени. Като Цветелина Бориславова разбира се е само един от примерите, защото има и доста други.

  За да бъде държано населението в подчинено положение, за да не забелязва наглото ограбване, на което е подложено, съзнанието му трябва да бъде непрекъснато приспивано. Това се постига най-добре с помощта на благоразположени към правителството медии.

  У нас мисията по дезинформиране и оглупяване на гражданите е поверена на медийната империя на господата Пеевски, Цветан Василев, Ахмед Доган. Което е едно и също, трудно е да кажеш кой каква роля изпълнява в този конгломерат.

  Вестници, сайтове, телевизии денонощно ни обясняват какво прекрасно правителство имаме и колко отвратителни са онези малцина журналисти, които си позволяват да критикуват властта.

  Изказването на Бойко Борисов от онзи ден за журналистите на мафията беше просто логичният завършек на тези послания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *