Home » Авторски страници, българи зад граница

Покана за конференция в Брюксел „Политики за българите в чужбина“

2012.06.28 3 коментари
Spread the love

Днес, 28 юни 2012 г., от Президентството на Р. България са разпратили до различни личности и организации в чужбина и в страната покана със следния текст:

Уважаеми дами и господа,

Имам удоволствието от името на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова да Ви изпратя покана за конференцията, която тя заедно с депутата от Европейския парламент Емил Стоянов организира през месец ноември в Брюксел. Надявам се искрено, че ще имате възможност да обсъдите заедно с нас политиките за българите в чужбина, които след това обмисляме да залегнат в Стратегията за българите в чужбина.

Моля, обърнете внимание на електронните адреси, на които очакваме потвърждение от Вас за присъствие и за данните Ви. Целта е да постигнем максимален баланс между желаещите да присъстват и броя на местата в залата и да се улесни влизането Ви при строгия режим на достъп до сградата на Европейския парламент, където ще се проведе конференцията.

С най-добри пожелания,

Маргарита Ралчева
Началник на Кабинета на Вицепрезидента на Република България

 

–––––––––-

МАРГАРИТА ПОПОВА
ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И
ЕМИЛ СТОЯНОВ
ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Имат удоволствието да Ви поканят да участвате в организираната от тях
конференция на тема

„ПОЛИТИКИ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА“,

която ще се проведе на 7 и 8 ноември 2012 година в сградата на Европейския парламент в град Брюксел.

7 ноември 2012 година
16.30 – 20.00 часа зала РНS ЗС050

Откриване
Встъпителна реч на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова

Панел 1: „Запазване на националната идентичност на българите в чужбина“;

Панел 2: „Изучаването на българския език и култура чрез български училища“;

Панел 3: „Възможности за лобиране в полза на България от страна на българите, живеещи зад граница“

Коктейл

8 ноември 2012 година
8.00 – 11.00 часа зала РНS 3С050
Панел 4: „Социални практики, засягащи българите в чужбина“

Заключителна реч на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова
Заключително обръщение на Емил Стоянов, член на Европейския парламент

Закриване

Моля да потвърдите Вашето участие до 10 септември 2012 година на адрес: [email protected]
Във връзка с осигуряването на достъп до сградата на Европейския парламент, моля до 15 октомври.2012 година да изпратите Вашите имена на латиница, дата на раждане, номер на документ за самоличност и адрес на:  [email protected]

 

Еврочикаго

3 Comments »

 • Gavrilov said:

  Доколкото разбирам поканени са лично 2 милиона българи в чужбина. Поканени сме за да изслушаме г-жа Попова на живо и да си говорим за някакви стратегии.
  В същото време, в Народното събрание е внесен за гласуване Закон за българите в чужбина, който всеки може да прочете тук

  Законопроект за българите и българските общности извън Република България 202-01-35 27/06/2012 Министерски съвет
  http://parliament.bg/bg/bills

  Какви „стратегии“ ще си обсъждаме в Брюксел, като стратегията вече е внесена за гласуване в Народното събрание. Няма ли кой да информира Президентството? Или това е нов гаф? Да има учудени?

 • MALINA said:

  Очевидно е, че политическият капацитет на България е слязъл на много ниско ниво, почти аматьорско.Да не говорим за морал. Поне инициатор на срещата да бе бившият президент Петър Стоянов, а не най-голямото политическо недоумение, каквото е брат му Емил Стоянов. Последният има безочието да уреди почти невръстният си син за кмет по културата на Пловдив – най духовният град, създавайки политическа династичност в условия на демокрация. И тези хора канят, свои сънародници да умуват за бъдещето си, пардон за родината си, след като ограбиха държавата и си направиха къщи и вили в Швейцария и Сен Тропе. Позор.А тази Попова, бедничката юристка, жадна за пътувания и облаги, ще бъде параван на какви ли не мерзки комсомолски мероприятия. Светът е вече толкова комуникативен и всички неща могат да се обсъждат по интернет, Скайп и т.н. Само че президенството не отговаря на директни запитвания. Иска да си организира комсомолска дискусия, за да отчете мероприятие….Смешници!

 • Anna Zografova said:

  Дали някой от политиците, пък дори и президента се интересува от българите в чужбина. Ако беше така първият въпрос на който трябваше да си отговорят е защо заминават българите за чужбина. Сега, когато готвят поправки в изборния кодекс, пак получиха амнезия относно българите в чужбина. Не искат он лайн гласуване, не искат самостоятелен избирателен райот за българите в чужбина, не искат улесняване регистрация за гласуване… Наистина ли мислят, че хората са тъпи или просто те са такива?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.