2024-03-28

3 thoughts on “Покана за конференция в Брюксел „Политики за българите в чужбина“

  1. Дали някой от политиците, пък дори и президента се интересува от българите в чужбина. Ако беше така първият въпрос на който трябваше да си отговорят е защо заминават българите за чужбина. Сега, когато готвят поправки в изборния кодекс, пак получиха амнезия относно българите в чужбина. Не искат он лайн гласуване, не искат самостоятелен избирателен райот за българите в чужбина, не искат улесняване регистрация за гласуване… Наистина ли мислят, че хората са тъпи или просто те са такива?

  2. Очевидно е, че политическият капацитет на България е слязъл на много ниско ниво, почти аматьорско.Да не говорим за морал. Поне инициатор на срещата да бе бившият президент Петър Стоянов, а не най-голямото политическо недоумение, каквото е брат му Емил Стоянов. Последният има безочието да уреди почти невръстният си син за кмет по културата на Пловдив – най духовният град, създавайки политическа династичност в условия на демокрация. И тези хора канят, свои сънародници да умуват за бъдещето си, пардон за родината си, след като ограбиха държавата и си направиха къщи и вили в Швейцария и Сен Тропе. Позор.А тази Попова, бедничката юристка, жадна за пътувания и облаги, ще бъде параван на какви ли не мерзки комсомолски мероприятия. Светът е вече толкова комуникативен и всички неща могат да се обсъждат по интернет, Скайп и т.н. Само че президенството не отговаря на директни запитвания. Иска да си организира комсомолска дискусия, за да отчете мероприятие….Смешници!

  3. Доколкото разбирам поканени са лично 2 милиона българи в чужбина. Поканени сме за да изслушаме г-жа Попова на живо и да си говорим за някакви стратегии.
    В същото време, в Народното събрание е внесен за гласуване Закон за българите в чужбина, който всеки може да прочете тук

    Законопроект за българите и българските общности извън Република България 202-01-35 27/06/2012 Министерски съвет
    http://parliament.bg/bg/bills

    Какви „стратегии“ ще си обсъждаме в Брюксел, като стратегията вече е внесена за гласуване в Народното събрание. Няма ли кой да информира Президентството? Или това е нов гаф? Да има учудени?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *