Home » Авторски страници

Какво стана с “дясното”, господа?

2012.06.28 Един коментар
Spread the love

Найден Зеленогорски, Гери Николова и Мартин Димитров

В един сравнително кратък период след изборите ставаме свидетели на странна миграция на знакови фигури от ДСБ, а сега и на СДС, в посока новия политически проект на Меглена Кунева. Не, че е нещо ново и непознато – този филм сме го гледали вече (с НДСВ).  И ако тогава можеше до голяма степен наивността да е станала причина за хора да се подведат, то сега – се очакваше да сме си взели поуките и специално хората, заемали лидерски позиции в „дясно” – да са достатъчно наясно за какво става дума.  А ако допуснем, че са наясно, и пак правят този избор – то значи говорим за напълно умишлено действие, както някои медии го нарекоха – „осребряване”  на политически имидж. Или – продажба на такъв…

Защо? 

Защото присъединяването на Прошко Прошков, а сега – и на Найден Зеленогорски  към  проекта на Кунева постига най-вече това, че легитимира въпросният проект като „десен”, а като вторичен ефект – предизвиква и преливане на членска маса, което е естествено – част от хората, доверили се досега на тези лидери, вероятно ще ги последват в новото им амплоа.

Но да припомним – по съвсем същия начин преди години беше легитимирано НДСВ като „дясно”, а в последствие то много добре се сработи с БСП!  Видяхме краха,  който това странно политическо мелезче с неустановена политическа принадлежност  докара.  Видяхме и колко време просъществува, преди  да бъде заменено с друго политическо недоносче, опитващо се да си нахлузи етикет „дясно” – ГЕРБ, чиито действия на моменти са силна конкуренция на БСП в „ляво”. Сега „новото двайсе” на политическата  сцена е проектът на Меглена Пръмова, човек със стабилни връзки и сериозна „подкрепа”  за своята кариера от „ляво” и директно от С. Станишев. Проект, на чело на който е човек, доказал, че е много добър изпълнител на поръчки, дори в ущърб на България, и в никакъв случай – реален лидер.  Проект, който започна с оплюването на партиите и отричането им като форма на съществуване, а самият той сега превръщащ се с празнична заря в точно това, което е плюл до вчера – партия!

Като един от хората работили за Прошко Прошков и Найден Зеленогорски, като човек, който е ВЯРВАЛ истински в тях, мисля, че имам правото да задам някои въпроси и да коментирам изборите, направени специално от тях двамата!

Г-н Прошков, г-н Зеленогорски, мисля, че можех да разбера разочарованието ви от случващото (и неслучващото) се в ДСБ и СДС. Г-н Зеленогорски, случващото се в СДС с всичката външна намеса  не е радващо не само за Вас! Можех да разбера, ако  ставаше дума само за решенията ви да се оттеглите от заеманите позиции. Дори – за напускането ви на партиите. Но отиването ви при М.Кунева променя впечатленията за вашите мотиви!

Ако напускането на позиции е реакция срещу решения, които не можете да подкрепите, то отиването ви в този нов проект се явява един сериозен логически абсурд, понеже вие през глава бягате към същото, което уж ви е разочаровало в СДС и ДСБ?!!  Надявам се, разбирате, че правейки този избор, може и да печелите от някакъв вид еднократно  „осребряване” на политическия си имидж, но също така – вие губите безвъзвратно този имидж пред хора като мен! Губите и доверието на тези, които сме ви вярвали и които мислим с главите си, а не ви даваме подкрепа „на сляпо”! Има компромиси, които не трябва да се правят!  Като да легитимираш поредната политическа креатура тип „кукла на конци” като „ДЯСНА”!

Моят избор, въпреки, че ненавиждам клиентелизма, съсипващ от години СДС, е да остана и да подкрепя Ваньо Шарков, да подкрепя ДОБРОТО, което успяхме да направим в СДС през последните три години ВЪПРЕКИ групичките с договорките в СДС, и въпреки външните „влияния”. Мисля, че си заслужава усилието.

Г-н Зеленогорски, дано сте забелязали, че в СДС има и друга група хора, освен онези, заради които си струва да си тръгнеш! Има хора, заради които си струва да се бориш и заедно с които можеш, без срам и без да ти се налага да правиш компромиси с ИСТИНСКИТЕ десни ценности, да покажеш какво би трябвало да е „ДЯСНОТО”!  Но разбира се – това би струвало доста усилия, а вероятно на човек му писва да се бори и просто се предава, като гледа да спечели все нещичко от това предаване?

Така ли е, г-н Зеленогорски….?

 

Гергана Николова

One Comment »

 • РСЗ said:

  РЗС: Партията на Кунева е фалшив дубликат на ГЕРБ

  Днес Кунева ще свие кукувиче гнездо, което ще насади с разноцветни политически яйца – от ренегати-костовисти през бивши царисти до откровени комунисти. Част от тях ще се излюпят като политически мутанти, а други ще се окажат партийни запъртъци, които допълнително ще замърсят и без това вонящото политическо блато. По всичко личи, че кукловодите на Кунева я карат да имитира ходовете на ГЕРБ и Борисов, за да внушава, че върви към властта. РЗС знае, че Кунева-Пръмова не случайно е избрана от своите задкулисни господари за лице на уж нов политически проект, който си лепи фалшив граждански етикет. Олигарсите назначили скъпоплатените й PR-и се опитват
  макар и индиректно да внушат редица съвпадения част, от които са:

  ​Съвпадение № 1. Дядото на Борисов е бил убит от комунистите след 9-ти септември 1944 година, а бащата на Кунева е вкаран в затвора макар и за кратко от комунистическата власт.

  ​Съвпадение № 2. Борисов придоби медийния си образ като главен секретар на МВР в правителството на Сакскобургготски, а Кунева като главен преговарящ с ЕС в кабинета на НДСВ.

  ​Съвпадение № 3. Борисов влезе в политиката чрез отричане на партиите и създаде гражданското сдружение ГЕРБ. Кунева се афишира по абсолютно същия „граждански” начин и основа сдружението „България на гражданите”.

  ​Съвпадение № 4. На база на сдружението ГЕРБ Борисов регистрира партия със същото наименование. Кунева буквално преповтори този политически ход.

  ​Съвпадение № 5. Дори в наименованието на двата политически проекта има съвпадение: „Граждани за европейско развитие на България” и „България на гражданите”. Практически цялото наименование на партията на Кунева-Пръмова е взаимствано от това на ГЕРБ.

  Съвпадение № 6. Борисов успя да напомпа електорално ГРЕБ чрез личния си рейтинг. Кунева иска да материализира мажоритарния си резултат от президентските избори в пропорционален вот на предстоящите парламентарни.

  Както се знае обаче историята се повтаря само като фарс. Дори всичките тези имитации не могат да прикрият реалността, че Кунева и кликата около нея нямат идеи, не предлагат конкретни алтернативи и нямат визия за България. Тяхната единствена цел е да се докопат отново до властта, в която бяха два мандата, за да обслужат олигарсите, чиито марионетки са. Няма как да не признаем, че Кунева-Пръмова се утвърди като царица на политическото пустословие и подмяната. Демократично мислещите хора не трябва да допуснат след като веднъж синовете и внуците на Политбюро се изредиха във властта, сега да дойде ред на снахите и така България вместо на гражданите да продължава да бъде в плен на посткомунистическата криминална демокрация.

  ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.