Home » Авторски страници

На хората им писва: Гражданското неподчинение на Орлов мост

2012.06.13 Един коментар
Spread the love

Днес бе проведен спонтанен, без известие до общината протест срещу лобистките поправки в Закона за горите, известни като Поправката “Цеко Минев”. Поправките, които мнозина свързват със скандалния депутат Емо Ротманса, прочул се с репликата “България е наша, горите са наши, ще правим каквото си искаме”, или нещо подобно…

Днес повече от 1000 души се събраха на Орлов мост и го държаха блокиран около час и половина.

Днес повече 1000 души отказаха няколко пъти да се подчинят на директна заповед на полицията да се разотидат и да освободят кръстовището.

Днес шофьори чинно стояха насред тълпата и с усмивка ми отказаха да им съдействам да ги пропуснат да си отидат, защото разбираха, че протестът е срещу мафиотизираното управление на България.

Днес повече от 1000 души скандираха срещу премиера и подскачаха, викайки “Кой не скача е от ГЕРБ!”

Днес повече от 1000 души бяха повече от два часа в състояние на гражданско неподчинение, познато ни от протестите срещу Луканов и Виденов.

Днес хората забравиха и преодоляха страха да бъдат бити от полицията, когато отстояват справедлива кауза.

Днес протестиращите забравиха 14 януари 2009.

13 юни 2012 ще бъде най-кошмарният рожден ден на премиера, защото повече от 1000 души се гавриха с него, пеейки му “Happy Birth Day Dear Boyko”, докато отказваха да му се подчинят.

Утре България няма да е същата, а изходите от кризата станаха 3: Терминал 1, Терминал 2 и Орлов мост.

Изборът е ваш.

 

Асен Генов,
Asengenov.wordpress.com

Още снимки от днес:

One Comment »

 • Pesho said:

  Рожден ден на срама

  14 Юни 2012
  http://www.e-vestnik.bg

  Българските медии се разлигавиха за рождения ден на премиера и обясняваха с подробности как на 13 юни върволица от министри, депутати, функционери на ГЕРБ и обикновени подмазвачи от близкото обкръжение на Бойко Борисов се изви пред кабинета му, за да му честити.
  Ситуацията леко напомня Северна Корея, където рожденият ден на любимия вожд е национален празник.
  С подробности вестници и телевизии съобщаваха какви дарове са му поднасяни, достойни за неговия учител Тодор Живков – като се почне от торта с форма на магистрала (за да раздаде парчетата и символично).
  Медиите цял ден ги предъвкваха, къде откровено угоднически, къде с (много) скрита ирония. Едно изброяване на всички дарове може да предизвика повръщане.
  На опашката се наредиха и президентът, и председателката на Народното събрание, които коленопреклонно се явиха в Министерския съвет, а Плевнелиев възторжено благодари след срещата, че премиерът му е отделил много време.
  Самият премиер тържествено откри три километра магистрала, не щеш ли станала готова предсрочно за рождения му ден, нападна Европейския съюз за липса на финансова дисциплина, потупа се по гърдите, че само ние хващаме кокаин, определи дата за сватба на свой министър и пр. “в типичния си стил”, както казват футболните коментатори.
  В същото време рожденикът поднесе сочен дар на близките си олигарси – закон, който ще им позволи евтино и бързо да изсичат гори и да застрояват планините.
  А младите хора, излезли на последен отчаян протест в защита на природата, бяха разпръснати от тежко екипирани полицейски части.
  Всъщност, дали наистина Борисов е поднесъл подарък на олигарси като Цеко Минев с поправката в Закона за горите? Не е ли по-вероятно парламентът да му е направил подарък за рождения ден с тази поправка в закона?
  Защо ли?
  Защото никой не знае реално кой е собственик на тези лифтове и проекти за строителство в горите – той се крие зад офшорни фирми…
  Така или иначе, 13 юни беше срамен ден за българската демокрация.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.