Home » Авторски страници

„Кариера в България: Защо не?”

2012.06.13 Няма коментари
Spread the love

Най-големият кариерен форум за българи с образование в чужбина „Кариера в България: Защо не?” ще се проведе за пета поредна година на 13 септември в Интер Експо Център – София. Регистрацията вече е отворена за посетители и изложители. Организатори на форума са сдружението на българите с опит и образование в чужбина „Тук-Там” и кариерният сайт Back2BG, с подкрепата на ДАБЧ.

Ежегодният форум “Кариера в България. Защо не?” събира на едно място българи, учили и/или работили в чужбина, с цел да се срещнат с водещи фирми в България, да разберат повече за възможностите за реализация тук, както и да се запознаят с много други българи като тях – учили и работили навън, искащи да намерят най-доброто място за реализация. Това не е просто кариерен форум, това е събитие, което има силно социално и обществено значение и през годините е доказало, че може да променя съдби.

Над 3500 кандидати са участвали в четирите издания досега, където над 100 водещи фирми в България се представиха с щандове, фирмени презентации и семинари, а повече от 30 водещи мениджъри споделиха своя опит. 68% от досегашните участници във форума търсят възможности за по-добра кариера. 51% от кандидатите ще се върнат или вече са се върнали в България. Най-много от участниците (33%) търсят работа в сектор Мениджмънт и управление, следвани от Консултантски услуги (22%), Маркетинг (21%), Финанси и банки (21%) и ИТ (15%).

През последните 3 години събитието бе подкрепено от редица водещи компании в България. Очакваме отново българските работодатели да покажат отговорност и подкрепа за развиването на потенциала на младите български специалисти, които благодарение на своите компетенции могат да достигнат до високи върхове, именно като техни служители.

Броят на квалифицираните българи, които се реализират в чужбина, е огромен. Тяхната квалификация и потенциал са високо ценени от фирми в цял свят. На форум “Кариера в България. Защо не?” искаме да покажем на всички тях, че техните умения и знания са високо ценени и нужни и тук – в тяхната родина.

Според последни неофициални данни, към 2011 г. 2 036 092 са българите, които живеят в чужбина. Все повече българи се връщат от чужбина, сочат данните на НСИ от последното преброяване на населението, направено през 2011 г. С висше образование са 34.1% от връщащите се. По данни, изнесени през 2011 г. от Асоциацията на частните университети, 80 хиляди български студенти учат в чужбина.

 

За контакти и повече информация:

ЗА ПОСЕТИТЕЛИ/КАНДИДАТИ

Email: [email protected]

Бойко Благоев, „Тук-Там”

Моб: +359 884 406 000 begin_of_the_skype_highlighting БЕЗПЛАТНО +359 884 406 000

ЗА ИЗЛОЖИТЕЛИ/ РАБОТОДАТЕЛИ

Email: [email protected]

Теменужка Спирова, Back2BG

Моб: +359 882 972 255 begin_of_the_skype_highlighting   БЕЗПЛАТНО +359 882 972 255

ЗА ОБЩИ ВЪПРОСИ

Email: [email protected]

 

Бойко Благоев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.