Home » Авторски страници

Поздравителен адрес от председателя на АБУЧ

2012.05.24 Няма коментари
Spread the love

 

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С   П О   П О В О Д   24  М А Й

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И КОЛЕГИ,

УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

 

24 май е празник на славянската писменост, на духовното извисяване и стремежа към усъвършенстване чрез значимите постижения на науката и културата.

24 май е ден на светите братя Кирил и Методий и тяхното дело – високохуманно, всеславянско, служещо на великата общочовешка идея за равенство на всички в духовната област.

24 май свързваме с нашите учители, с учениците, с българските училища както в България, така и по света. Именно родното училище е носителят на българската ценностна система. То ни учи на мъдрост, обединява ни към всичко българско, подтиква ни да се замислим за понятия като „род”, „родина”, „българин” и „език”.

От името на Управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина и от мое име най-сърдечно Ви поздравявам с Деня на българската просвета и култура! Нека винаги да възвисяваме светлия зов на българското и то е нишката, която свързва българите по света!

Пред прага на най-българския празник бих искал с радост да оповестя, че Асоциацията на българските училища в чужбина също има своя значителен принос за обединяването на българите и българските училища зад граница. В настоящия момент броят на членовете на нашата организация наброява 120, от които 60 са юридически лица, разположени в различни държави на четири континента. Тези цифри са красноречиво доказателство за сплотеността на българското учителство зад граница около една голяма идея – българският език, българското училища, българските деца и България.

Честит празник!

 

С уважение:

Д-р Боян Кулов,

Председател на  Асоциацията на българските училища в чужбина

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.