Home » Избрано

Игнат Раденков: Ангел Марин е в основата на схема, прибрала 500-600 милиона от даване на българско гражданство!

2012.05.25 2 коментара
Spread the love

• Куйович даде за паспорта си 25 000 евро • Първанов най-добре обслужва интересите на партийно-политическата мафия


-Право, куме, та в очи...

-Право, куме, та в очи...

Името на Игнат Раденков е познато на всички, живели по времето на социализма. Станал Герой на социалистическия труд през 1983 година, и до днес той не спира да търси варианти за „градежа” на общото благо. Известен е и с това, че неговата строителна бригада е вдигнала голяма част от къщите в Стражица след опустошителното земетресение през 80-те, курортите „Златни пясъци” и „Дружба” и мн. др.
Днес Героят опитва да гледа частния си бизнес в незавидните икономически условия, а също така оглавява Обединеното гражданско сдружение-Варна.

Единствено пред “ШОУ” Игнат Раденов разкри в прав текст задкулисните игри на мръсната политика.

Г-н Раденков, продължавате да борите корупцията?

– Да, защото безконтролната корупция е единствената и най-голяма заплаха сега. Искам да сведа до обществото положението, в което се намира нашата страна, защото е страшно!

– Кое ви е основното притеснение в тази насока?

– Касае работата на учредената комисия към Народното събрание за проверка на даването и отнемането на българско гражданство, помилванията, както и опрощаванията на дълговете от президентството. По раздела за българското гражданство имам сериозни претенции. Или по-конкретно, че 10 години вицепрезидентът и президентът не са разбрали, че има схема за изнудване на българите в чужбина, пожелали да се върнат по земите на предците си. Тези, които са чакали за българско гражданство, са най-безскрупулно и безчовечно унижавани и изнудвани за непосилни за тях суми! Имам наблюдения, че през 1995 година 5 семейства са били изнудени по тази схема. Тези хора обитаваха една къща в едно добруджанско село до Каварна – Твърдица. Помогнахме им, колкото можахме, но като дойде време за училище, нямаше къде да ходят децата. Прибрах ги във Варна, надстроих производствената си част и ги приех при мен да живеят на мои разноски. Тръгнах заедно с тях по мъките за получаване на гражданство – агенции, полиция и т.н., и видях каква лоша бюрокрация е. Разширихме кръга и се видя, че бесарабските българи са жестоко изнудвани и лъгани! И като гражданско сдружение, което се занимава основно с борба срещу корупцията и подпомагане на нашите съграждани, заедно с мои съратници се заехме с проблема. Като търсим единствено публичността, не купените журналисти, и достойната преса. Четири пъти в продължение на десет години – двата мандата на президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин, сме сезирали и изпращали сигнали и до тях, и до всички институции, отговорни за този въпрос.

– Кой въпрос по-точно?

– Конкретните случаи за изнудването и унижаването на бесарабски българи, за да получат българско гражданство.

– Има ли действително такива случаи?

– Има! Много хора са изнудвани с 4000 лева и нагоре. Всички, които искат да получат гражданство, минават през това унижение!

– Искате да кажете, че тези суми се прибират от някого нерегламентирано?!

– Нерегламентирано, разбира се! По цялата верига, по която се минава, за да получиш гражданство, им се искат тези пари. Това са пари, които отиват в джоба на българския корумпиран чиновник!

– А кои са те, по-конкретно?

– Става дума за

строго изградена схема от посредници,

които осъществяват връзки с нуждаещите се от гражданство. Издават им документи и им прибират парите. Но да говорим по същество. Тук, при мен, дойде поредната изнудвана молдовка. Опитахме да й помогнем – прокуратура, преса, но се оказахме безсилни. Описал съм дори и до Народното събрание случая, но пак нищо! На тази жена й искаха също 4000 лева. На нейния син му се наложи да отиде на бригада в Англия. Родителите са вече български граждани, а от 2005 година е подадена молба и за момчето. До 2009 година не са имали никакво задвижване на процедурата. Първият въпрос е защо още през 2005 година, когато детето е било на 8 години, не е направено заедно с родителите си български гражданин? Как майка му и баща му ще са български граждани, а то – молдовски гражданин? Това за мен са капани за допълнителни изнудвания!

– И казвате, че Георги Първанов и Ангел Марин не са знаели? Или беше ирония?

– Всички факти и документи, които сме представили на комисията и ще представим допълнително показват, че президентът и вицепрезидентът не само са знаели! Не може такъв кардинален и стратегически въпрос да им е убягнал! При този демографски срив, когато се касае за бъдещето ни като съществувание като нация, единственият ни резерв са тези 4 млн. българи по света. Президентът Първанов е историк и трябва да знае, че Гърция прие 1,8 млн., Израел прие 4 млн., включително чернокожите юдеи от Етиопия, а Германия прие 2 млн. и половина, някои от които не знаят родния си език. Ето как мъдро, по държавнически, се постъпва. Така че президентът с многото му съветници – 150 човека, издържани от българското общество в президентството, няма как да не е наясно. Въпросът е поставян толкова пъти от НПО-тата. За конкретния случай с молдовката бях изпратил сигнал до ДАНС, че са искани 4000 лева подкуп и да видим къде ще отидат тези пари. Оттам ни потърсиха и след 6 месеца задържаха един от шефовете на миграцията, както и шефа на Агенция за българите в чужбина. И, както всичко в България, след това нещата се потулиха.

За мен не само знаят, но са и в основата на нещата, а

пряк изпълнител на всички тези неща е Марин! Той е шапката!

– А Първанов?

Първанов знае. Но да не подценяваме мащабите на корупцията. 110 000 са приетите през двата президентски мандата българи. Вследствие нашите действия, на Асоциацията на българите в чужбина, Великия събор и др., премахнаха схемата с посредниците. Улесниха нещата и направиха 30 000 граждани само за година и нещо! Но иначе останалите 70 000 човека – всички те са си платили мизата от по 4000 лева. Това са най-бедните – украинци, молдовци, албанци…

А друг въпрос, който заслужава внимание, е, че след влизането на България в Европейския съюз масово започнаха да стават българи, за да имат свободен достъп до ЕС. Забележи едно нещо – през 2008 година 3200 чужденци стават българи. Всички знаем какво се плаща за това – 15–20 000 евро.

Куйович даде за паспорта си 25 000 евро.

Сред тези хора неминуемо има престъпници, които чрез българските паспорти си осигуриха достъп до ЕС. 3200 човека по 15 000 лева го сложете, ще видите, че прави 90 милиона лева!

– И къде обаче отиват тези пари?

– Разпределят се по веригата от тези, които крепят тази схема. Ами другите 50 000 човека, които са дали по 4000 лева – 200 милиона лева. Ами спортистите, които искат да се развиват, а България, за да участва в силни първенства в ЕС – по 100-150 000 евро. Не е тайна това. Казвам ви, че само от тази схема и това перо са преразпределени около 500-600 млн. лева!

– Но дали всички са взети нерегламентирано?!

– Проверете да видите по колко години са чакали хората за гражданство – по 5, по 7, преди да бъдат изнудени да дадат парите… Второ, проверете да видим какви са обясненията, че младото семейство, на които детето им не е станало с тях гражданин, защо се е получило така. Пет години са ги бавели! И това не е единственият случай, така че може ли да не знае Георги Първанов?! Ето какво пише Асоциацията за българите в чужбина, подписана от проф. Александър Чирков:

“… посолството в Молдова е осигурило помещения на рекетьорите в самата сграда на посолството…”

И те изказват подозрение, че тази незаконна дейност не е без знанието на посланика. И всички жалби до него, агенциите и институциите остават без последици. От Асоциацията са писали до президента Първанов през май 2011 година, ама не е взел отношение по този въпрос.

– Защо според вас?

– Защото прикриват схемата! 23 години те са си осигурили чадър. Всичко е поставено в тяхна услуга – прокуратура, съд – всичко! Защото няма държава! Видяхте при помилванията какво стана. Комисията отказва да помилва някого, осъден на трета инстанция, Марин пренебрегва комисията и помилва. Това показва и самоволието и безотговорността на този човек. От 2010-а година пишем да се повдигне въпросът за престъпната схема за гражданството и че сме възмутени от наглото отношение на Марин. За това, че той нито е чул, нито знае за срамната престъпна схема за рекетирането на всички наши сънародници, пожелали да се върнат към изконните земи на предците си. На вицепрезидента явно не е известно, че по тази схема, която съществува от 7-8 години, са изнудвани десетки хиляди, за стотици милиони левове. И е важно да се знае, че тези 3200 души са станали български граждани за по 6 месеца или една година, докато другите са чакали по 5 години. От 2005-а година пишем за тези неща на президента Първанов.

Документирано ще докажа, че той знае!

Не можем ние да говорим, че президентът нищо не знае по такъв кардинален въпрос като гражданството. И в тази ниша посегнахме – да изнудваме и да унижаваме… Схемите на корупцията са стигнали дотам, че 2/3 от всички обществени поръчки се крадат. Тези пари се изнасят, защото вече има комисии за отнемане на имуществото, придобито от незаконна дейност. Вече не могат да ги материализират в апартаменти, които уж купили за 500-600 лева квадратния метър. Я вземете един пример за апартаментите на синовете на Масларова, купени за 500-600 лева квадратния метър, а Масларова строи социалния дом в Стара Загора с 6000 лева квадрата?! Вземете апартаментите на Първановите синове, на съветника на президента – Чавдар Георгиев, в най-оборотното и корумпираното министерство на Джевдет Чакъров… Как става така, че

строим за държавата за 6000 хиляди лева, а като купуваме от нея, го правим за 10 пъти по-малко?!

Виждате ли колко е страшно всичко това?! Широко разгърнатият чадър прави всичко това.

– Кой държи чадъра?

– Системата. От времето на прехода нито едно ново правителство не потърсва сметка на старото. Гласуват се удобни закони, с които законно ограбват собствения си народ, после се приема и закон за амнистията и – който крал – крал. Всичко това се прави на гърба на българския народ…

– Но кои са ключовите фигури??

– Всичко се обяснява с използването носталгията на членовете на БСП от моето поколение. Те продадоха труда ни и идеята ни! Така че БКП – БСП е в основата на всичко! Тя е производна на всичко. Оттам идват вече кадрите – Първанов. Първанов е човекът, който най-добре обслужва интересите на партийно-политическата мафия. Той е крепителят чрез неговите съветници. Чрез тези лостове, които му даде партията БСП, и с тях той дърпа статуквото. След него вече се нареждат и другите – Костов, Ахмед Доган, Царя, Бойко Борисов… Следващото ще бъде Кунева. Ако не могат да убедят хората с нея – ще изкарат лъчезарната Георгиева. И на тях им трябва още един мандат, за да може да се заличи всичко вече. Внуците им да пируват по Ривиерата, а българският народ да загива…

– Има ли мафия в България, г-н Раденков?

– Има, при това официално.

Тя се корени в президентството. То е обърнато на търговско предприятие с неограничена безотговорност.

Примерите ги казах вече. Първанов остава в дълг на собствения си народ. Заради това, че за да облагодетелства себе си и определен кръг хора, е загърбил съдбата на цял един народ. На Първанов социалната му политика се изчерпа до Кирил и Марияна Добреви и синовете му. Изучи се Мариянчето и на 25 години стана съветник на президента, а и милиони натрупа… И сега Първанов искаше отново да оглавява БСП не за друго, ами единствено за да разбие лявото пространство, както Костов разби дясното. Първанов е нужен в тази насока вече. Той знае, че няма да може да вземе вече какъвто и да е пост. На тези хора трябва да им се потърси сметка. Не за затвор – не сме крайни, но поне морална отговорност… Ограбиха собствения си народ! Не може което и да е общество да живее безконечно и да се крепи на лъжата, демагогията и страха. Държа на тези думи. И причината е, че шепа хора обсебиха властта на народа и го направиха най-беден. И Първанов седи в основата на това! Как Жан Виденов стана най-черният, а Първанов стана герой?! Във всички ситуации този хитрец черпи полза и извлича дивиденти. Първанов е един удобен, манипулатор…

– На кого е удобен?
– На кукловодите от „онова време”. Той от обикновен актив в 23-годишния вече театър стана сценарист и режисьор. Съвсем закономерно – за вярна служба на генералите.

– Кои генерали?

– Знаят се кои са, но не са важни имената, а последствията. Ако бяха истински българи, щяха да са на принципа, че не се коли овцата, а се стриже, пък после агнета, пък млеко… Ама те са на друг принцип. Ерата „Първанов” трябва да се разгони от всичките й страни и с това да се сложи началото на истинското Възраждане…

 

Интервю на Орлин Филиповски,

БЛИЦ

 

2 коментара »

  • едно уточнение said:

    Не арестуваха шефа на ДАБЧ, а главния секретар Николов. По случая няма развитие и това е показателно за правотата на г-н Раденков.

  • шестака said:

    И тоя откри Америка… със закъснение!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.