Home » Избрано

Да има ново СБЖ и нова среща през есента реши Осмата световна среща на българските медии

2012.05.19 2 коментара
Spread the love


Със съгласие за създаване на нова гилдийна организация на журналистите завърши Осмата световна среща на българските медии, която се проведе в Букурещ. Участниците във форума се обединиха около идеята, че е необходима нова организация, която да защитава правата на българските репортери, като не изключиха и варианта от възобновяване и „почистване на Авгиевите обори” в Съюза на българските журналисти, който по думите на генералния директор на БТА Максим Минчев е залинял.

Минчев пое ангажимент от името на медията да организира през септември в провинцията в България или в съседна държава нов форум, посветен на свободата на словото. Идеята възникна по време на дискусиите на срещата в румънската столица.

Тя се организира от БТА и Асоциацията на българските медии по света. В нея участваха над 150 представители на български средства за масова информация, на бизнеса, телевизионни продуценти, депутати, кметове, от поканените отсъстваше единствено представител на Агенцията за българите в чужбина. В края на срещата стана ясно, че освен двете решения от нея ще излезе и албум с шаржове на участниците. Творбите рисува художникът Румен Статков по време на заседанията от форума „Медиите – между глобалното и регионалното”.

Източник:   Дарик радио

2 коментара »

  • член на СБЖ said:

    По повод твърдението на Максим Минчев , че СБЖ е институция, която е останала “непокътната”, той най- вероятно иска да каже, че за разлика от останалите творчески съюзи, а и самата БТА, чиито имоти за разпродадени, тези на Съюза на българските журналисти са непокътнати, даже и още земя е закупена. Затова и много писатели в последните години искат да стават членове на СБЖ, за да могат да почиват в базите на СБЖ, а и да получават социални помощи, каквито само СБЖ раздава. А самият той, загрижен за СБЖ, чиито член не е, май се е отправил към овакантеното председателско място – та и имотите на СБЖ да разпродаде! Е, в комбина с нискочелия юнак, основателят на изкривения български език!

  • шестака said:

    Професионалното ченге М. Минчев (завършило в Лвов “военна журналистика”) явно се цели в поста на покойния му съученик от същия “университет” М. Вълков. Разбира се – продължава се “традицията” на гоцевистите от ДС. Сега линията е да се изчистят доносниците – каквато например е другарката Сн. Тодорова (агент “Виолета”), изпълняваща длъжността на председател на СБЖ.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.