2024-04-25

3 thoughts on “Палми Ранчев не вижда случайни хора във властта…

  1. Няма случайни, случайните кучетата ги яли:

    Роденият в Перник американски проф. Ботьо Тачков е световно известен с трудовете си по икономика. Владее 6 езика. Автор е на научни книги и статии в Англия, Германия и САЩ. Роден е в България и учи в Софийския университет, специалност „Икономика”. 17 години обаче Ботьо Тачков е миньор в България, поради отказа му да сътрудничи на ДС.

    “Обиколих всички мини в България – колкото по-далече от Перник, по-дълго ме държат. Държат ме на работа, докато дойде сигнал от Перник да ме изгонят. В Своге бех – там прeхвърлях на копачите въглищата, което е най-мръсната, най-тежката работа вентилация ужасна въглищен прах , няма по един картоф за ядене. Спях в браките, в едно кално дере – 10 човека, 10 миньори в една стая влизат, излизат. Имаш стол, в който сервират в алуминиеви чинии едно парче сланина – месо няма. Само сланина, плуваща в мас… А когато питат в Перник за мене – те пишат той е фашист, той се опитал да следва, глупав е, не можал да завърши – ей такива работи. От това да рина въглища в мината, повече не ми даваха.. ”

    Професор Ботьо Тачков

    1962 г. бъдещия професор успява да избяга от България, установява се в САЩ където първо работи като работник на конвейер, разопакова сандъци със сурови материали в козметична фабрика. Благодарение на своя ум бързо се издига и само няколко години по-късно става научен сътрудник в Колумбийски университет и прави докторат. В 1968 г. започва кариера на “Уолстрийт”, първо като брокер, а после и като президент на инвестиционна банка. Освен дейността си като брокер спекулира и за собствена сметка и се занимава с консултации в областта на инвестициите. Член на икономическите факултети в университетите в Колумбия, Мериленд, Флорида. Съветник по развитие на индустрията към правителството на САЩ. Избран е за икономически съветник от ООН за Индонезия. Отличаван е с престижните награди „Елинор Рузвелт“и „Фулбрайт“. Съветник на българския президент Жельо Желев в началото на 90 те години. За съжаление очаквано политиците ни най-малко не се вслушват в съветите му и по думите на професора “Цялата програма в екологията и земеделието пропадна, защото България не се интересуваше. Жельо Желев, казваше – уредете, аз ще дам земя да дойдат американски фермери и да покажат как се обработва земята. Действах като частно лице. И ха днеска, ха утре – непрекъснато отлагаха. При това разместване на пластовете всеки търсеше да уреди себе си, а на държавата – майната и…” При по-късните си идвания в страната ни професорът на няколко пъти е консултирал следващи президенти и премиери. Изслушват го учтиво, но само до там. Възгледите на професора са прекалено десни за комунистите които управляват страната ни все още, а агентите и сътрудниците на ДС от които бъка във всяко правителство от 1989 г. до днес 2012 г., както и техните наследници и деца, все още виждат в него враг. Като наследник професорът води и 15 г. дела в България за наследствените си имоти от които държавата му връща 10 %.

    Белетристичните опити на Ботьо Тачков са не по-малко любопитни от живота му

    На пазара е книгата му „Изповед на един борсов спекулант„, която разказва за смайващите успехи на този пернишки миньор, който след бягството си от България стига до върховете на американското общество. Романът му „Сбогом на мечтите“ , който може да се намери и на книжния пазар, разказва съдбата на потомствен перничанин, принуден от комунистическите власти да напусне страната, за да може да живее почтено, без да му се налага да става предател на ценностите си. Друга книга е “Бягство от Уол Стрийт”. За мен обаче, най-добрата книга на професора е “Пари на борсата” – Една от най-добрите книги за инвестиции за начинаещи. Малка книга написана на лесен, достъпен и увлекателен език, с живи примери дадени из живота на самия Тачков.

    а мен, тази малка книжка е по-добра от книгите на Робърт Кийосаки

    На 28 март 2012 професорът който е вече на 87 г., по време на следобедната си разходка по поляната близо до общежитията на Американския колеж, където е преподавател е нападнат от глутница 15 бездомни кучета. В момента, в Пирогов лекарите се борят за живота му. 60% от мускулната маса на краката и ръцете на професора са оглозгани. Семейството на зверски нахапания проф. Ботьо Тачков ще пристигне по спешност в България. Синът Филип, който е научен сътрудник в Университета за приложни науки в Лудвигсхафен, ще дойде заедно с майка си Урсула от Германия. От САЩ се очаква да пристигне дъщерята Анна. Преди година кучетата нападат и дъщерята на професора, докато му гостувала в България. След атаката им най-младата съдийка в Германия се прибира у дома си в Германия още на следващия ден.

    “Сегашните управници са синове и внуци на същите тия примитивни хора, които направиха в България този нещастен период” – проф. Ботьо Тачков – 06 Ноември 2009 г.

    Източници: ipernik.com и предговор към “Пари на борсата”

    http://borsi.blog.bg/novini/2012/03/29/pomiiarite-v-bylgariia-iziadoha-jiv-edin-ot-malkoto-umni-byl.930707

  2. Още „оси“, „зъбни колела“, „предавки“ и т.п. от „системата“:

    Борис Велчев – внук на член на Политбюро на ЦК на БКП – Главен прокурор на РБ;

    Лазар Груев – първи секретар (платен) на УК на ДКМС при СУ – председател на Върховния касационен съд на РБ;

    Георги Петканов – партиен секретар на ЮФ при СУ – зам.-ректор на СУ, министър на вътрешните работи, министър на правосъдието, член на Конституционния съд на РБ;

    Меглена Кунева – снаха на член на Политбюро на ЦК на БКП – министър на евроинтеграцията на РБ, еврокомисар;

    Елена Поптодорова – личен преводач на др.Тодор Живков, посланик на НРБ в Сан Марино – два пъти посланик на РБ в САЩ;

    И т.н., и т.п.

    НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ…

  3. Стар виц
    Имало двама братя единият бил полицай, другият партизанин. Полицаят направиб добра кариера след 9.9.44 защото имал брат партизанин. А партизанинът бил бутнат в 9та глуха, защото брат му бил палицай.
    Този виц обяснява методите на работа в бившия соц. С цел елеминация на конкурунт комунистическите играчи пробутваха донос за някой от родата и конкурента биваше елеминиран.
    За това кой какъв е предпочитам да съдя от това какво е направил сега а не други преди него. Та затава се питам какъв е авторът на горния списък, след като ползва дърти комунистически трикове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *