Home » българи зад граница, Избрано

Изложба “Босилеград преди и сега” гостува в Скопие, Битоля, а по-късно и на българите в Молдова и Украйна

2012.04.11 Няма коментари
Spread the love

На 9 април т.г. в Скопие в Информационния център на делегацията на Европейската комисия бе открита изложбата “Босилеград преди и сега”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изложбата бе организирана от КИЦ “Босилеград” и Гражданско сдружение за развитие на туризма – Босилеград, със съдействието на българското посолство в Скопие и бе открита от българския посланик в Р. Македония Раковски Лашев.

Освен домакините и организаторите на откриването на изложбата, присъстваха и много босилеградчани, живеещи в Скопие, които я разгледаха с изключително голямо вълнение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Две момичета от Босилеград, Мария Тодоров и Даяна Димитрова, представиха босилеградската народна носия – сая, а Мария просълзи присъстващите с емоционалното изпълнение на български песни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Македония е първата съседна страна, в която бе открита изложбата “Босилеград преди и сега”. След Скопие изложбата ще бъде показана в Битоля на 23 април със съдействие на българското консулство в Македония.

На 1 юни, по повод Международния ден на детето, изложбата ще бъде открита за българската общност в Молдова, в град Комрат. На 4 юни изложбата ще бъде показана и в Украйна, в град Болград.

 

Източник:   Festival-bosilegrad.info

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.