Home » Избрано

Джеймс Уорлик опроверга информацията за предсрочно отзоваване

2012.04.20 Няма коментари
Spread the love

Американският посланик у нас Джеймс Уорлик опроверга отново информацията за отзоваването му от страната.

„Както е казал Марк Твен, ‘Слуховете за моята смърт са силно преувеличени'“- каза дипломатът пред Би Ти Ви, уверявайки, че все още не е определена дата за неговото отпътуване.

По думите му подобни новини излизат в медийното пространство и в много други страни, тъй като мандатът е 3 години. Ново име ще има само, когато Белият дом го обяви, всичко останало е спекулации, допълни той.

Относно решението за прекратяване на проекта АЕЦ „Белене“ Уорлик каза, че според него повечето хора са разбрали, че това съоръжение ще излезе доста скъпо за България: „Българите дискутират и дебатират за АЕЦ „Белене“ вече 20 години. Аз мисля, че трябва да се вземат решения за приоритетите за енергетиката на България, както е в случая с АЕЦ „Белене“.

За визите Уорлик припомни, че миналата седмица беше обявено, че процесът е оптимизиран, което намалява наполовина времето за подаване на виза. Истината е, че част от българите, които получават визи, ги използват отговорно, но въпреки това посланикт но не се ангажира с конкретен срок за падането на визите. Проблемът според него е свързан с граничната сигурност, защото никой не иска да се повтори 11 септември.

Уорлик поясни, че не става въпрос за проблем с България, а за сигурността на САЩ глобално. Най-честият случай за отказ на виза е, когато даден кандидат е пътувал под претекста, че ще прекара 2 седмици, а се оказва, че остава 1 година, за да работи. Има и хора с престъпно минало.

 

Източник:   в. „Новинар“

Бел.ред:  Заглавието е на Еврочикаго.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.