Home » Избрано

Дисциплинират НСО заради гафа с проститутките и гардовете на Обама

2012.04.17 Няма коментари
Spread the love

Затягане на дисциплината и събеседване за поведението на гардовете в Националната служба за сигурност е започнало тези дни. Повод за строгите мерки е разразилият се скандал с 11-те агенти от „Сикрет Сървис”, които бяха спипани с проститутки в Колумбия. Гардовете, които отговарят за охраната на американския президент Барак Обама, се забъркаха в гаф, заради който бяха уволнени от агенцията.

Българските им колеги също неведнъж са били герои на скандали с катастрофи, нерегламентиран бизнес и връзки с подземния свят.

Причина за скандалите е липсата на закон, който да регламентира службата в НСО. Все по-често се чуват гласове за спешно приемане на закон, за да се избегнат нови нелепи ситуации.

Американските агенти вече са били лишени от значките и оръжията си, а освен това им е забранено да влизат в каквито и да е обекти, които се контролират от “Сикрет Сървис“. Някои от уволнените може да бъдат реабилитирани, ако се докаже, че са невинни. Медиите в САЩ обаче смятат, че по-скоро ще им бъдат бъдат повдигнати обвинения за криминални деяния.

Скандалът се разраства и в някои съобщения вече се говори не за 11, а за 20 агенти, които са се отдали на порока, нарушавайки правилата на службата. Цялата схема беше разкрита след като един от агентите, посещавали редовно Hotel Caribe в Картахена, се оказал голяма циция и отказал да даде 50 долара за компанията на една от дамите. Тя се ядосала и звъннала в местната полиция.

Предполага се, че издънилите се агенти са част от екипа, които осигуряваше безопасността на американския президент Барак Обама по време на срещата на лидерите на държавите от Северна и Южна Америка в Картахена.

В “Сикрет Сървис” няма изрично правило, което забранява на агентите да пият и да се възползват от услугите на проститутки, но това е така, защото се определени правила, които по същество изключват подобни развлечения. Смята се, че агент, който е употребил алкохол и се забавлява в женска компания, може да издаде важна информация, свързана с плановете на президента на САЩ. / Фрог Нюз

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.