Home » Избрано

Британчетата не знаят къде е Великобритания

2012.04.03 Няма коментари
Spread the love

Повече от три четвърти от децата във Великобритания са пътували в чужбина, но едно на всеки десет не може да открие страната си на картата, пишат британските медии.

Изследване на 1000 деца на възраст между шест и десет години показва, че 41% от тях не знаят на кой континент се намира Великобритания. Статистиката сочи, че 78 на сто от децата са били в чужбина, като 48 на сто са посетили Испания, а 42% са пътували до Франция.

Въпреки това 45% не могат да открият Испания на картата, а 36 на сто от участниците не успели да намерят местонахождението на Франция.

САЩ остава най-популярната туристическа дестинация. При страните извън Европа ситуацията е по-оптимистична – 78% от децата правилно посочили Австралия на картата, а 73 на сто знаели къде се намира Русия.

Може би резултатите се обясняват с липсата на познания по география, тъй като 24 % от децата признават, че не знаят какво е атлас. /БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.