Home » Избрано

Американският флот ще се сдобие с лазерно оръдие

2012.04.02 Няма коментари
Spread the love

До четири години военноморските сили на САЩ ще разполагат с работещ прототип на лазерно оръдие, което да бъде готово да се монтира на боен кораб. Американската флота ще обяви поръчка за разработването на новото високотехнологично оръжие до няколко месеца, съобщава списание Wired, цитирани от Дневник.

Основните цели на лазерното оръдие ще бъдат нисколетящи самолети и дозвукови крилати ракети, катери или безпилотни летателни апарати. Преди оборудването на бойните кораби с подобно футуристично въоръжение обаче трябва да премине през търг с избор на разработчици и сравнителни изпитания на прототипите. Ако те покажат задоволителни резултати, то тогава ВМС на САЩ ще започнат да купуват новите лазери.

Поръчката ще бъде за разработването на прототип и изпитанията му в рамките на четири години“, заявява Майк Дитман, ръководител на Дирекцията за разработки във ВМС на САЩ. “Но в зависимост от вида лазер и компанията зад него, то може да имаме готов технологичен демонстратор в рамките на две години.”

Източник:   Novini.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.