Home » Авторски страници

Приказландия в Българско училище „Нов Живот“

2012.03.28 Няма коментари
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Имало едно време едно приказно училище със странни обитатели, които живеели, учели, пеели и рисували, хранели се, въобще били почти като всички хора, но-о-о….

Училището в Приказландия на 24 март 2012 година било странно и необичайно за обикновените хора, но толкова истинско, колкото истински са неговите обитатели.

Ала случайно нещастие сполетяло децата в това училище – някой взел, че омагьосал приказните герои, и настъпил страшен смут в нашите приказни среди: в един момент всички момиченца в приказното кралство решили, че са или Снежанки или поне Спящи красавици или… и чакат, чакат своя принц да ги освободи…

Бъркотията из приказното кралство била пълна, защото никой не си спомнял от коя приказка е точно и всички вършили неразумни неща.

А кой най-много страдал от това? Естествено децата, разбира се!

Можете ли да си представите – купувате си книжката за „Дванадесетте лебеда“ и вътре вместо тях и сестра им Елиза виждате какво? – Баба Яга с Трите прасенца пият какао с чудно красив Принц, а русалката Ариел си играе със сто и един далматинци…

 

 

Така започна нашият Пролетен карнавал, който за втора година проведохме, за да отбележим настъпването на Пролетта.

Организатори на събитието бяха учениците от четвърти, шести и осми клас, които с голям ентусиазъм се заеха с подготовката и украсата на залата. Огромни цветя, балони, ленти, пеперуди и пчелички се ширеха наоколо. И в този, макар и смръщен пролетен ден, Пролетта наистина грееше наоколо.

Всички деца – от малките в Детска градина „Дъга“ до големите в училището – бяха главни герои и участници в тази Приказка.

Тук имаше толкова много герои – от малкия Пират до големия Пират, от малките принцески до големите Принцеси и Кралици, Принцове, Рапунзели, Спайдермени, Клоуни и какви ли още не…

Залата беше пълна с усмихнати и пърхащи наоколо деца в костюми на любимите им герои, много родители, гости и учители, съпричастни на радостта на децата.

Пъстрота и настроение!

Децата ентусиазирано рисуваха пролетни картини, разделени по отбори.

Бяха подготвени разнообразни игри и забавления, придружени с награди, които допълнително повишиха настроението в залата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В един момент настроението беше дотолкова завладяващо, че родители, гости, баби започнаха нетърпеливо да отговарят на по-трудните гатанки и въпроси – като този за Закона на Хан Крум против винопийството или мъдрия съвет на Хан Кубрат за съединението и силата, завладени от ентусиазма на децата или забравили, че не са вече деца…

Разбира се и те подобаващо бяха наградени.

Най–атрактивно облечените герои бяха отличени от безпристрастното жури и получиха награди от организаторите.

Всички бяха заслужено победители.

Вкусните торти, с които бяха наградени участниците, бяха опустошени за миг.

По лицата на децата грееха весели, слънчеви усмивки – наистина добро начало за пролетната и великденска ваканция за училището ни!

Добре дошла, Пролет!!!

 

Хриска Перфанова

Българско училище “Нов Живот“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.