2024-04-25

1 thought on “„Ние ги хващаме – те ги пускат…“ (за да ги убият)

  1. В предаването „Разследване” по Нова телевизия, посветено на убийството на Киро Киров – Шкафа,

    Алексей Петров открехна завесата,

    че умишлено сегашният шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и главният секретар Калин Георгиев, а така също и прокуратурата, не са приели конкретни предложения на ДАНС по разследването на отвличанията в България.

    Петров коментира, че умишленото прибързване с реализацията е целяло прикриване на поръчителите и мозъка на хората, които се занимават с отвличяния.

    По повод свързването на неговото име с „Наглите” Алексей Петров каза:

    „Ако имах една стотна от времето на г-н Цветано в медиите, което му беше предоставено през последните две години, много отдавна щеше да е ясно на българското общество, че никога и по никакъв повод не съм извършвал престъпления. Трябва да се даде отговор на въпроса кой стои зад организирането на отвличанията. Отговорът на този въпрос е в това защо така прибързано беше извършена реализацията, това задържане на хората от т.нар. „Наглите”. Операция „ювелирна”, за такава, каквато говори министър Цветанов, няма. Това е една огромна лъжа! Става дума за задържан, който източва банкови сметки във Велико Търново и за да се договори с органите, които са го арестували, той е предложил да каже, че тези лица са извършили отвличанията. Няма никаква причина по този начин да се реализира тази операция и всички знаем, че избързването с арестуването на т.нар. „нагли” е тъкмо заради това на оперативно ниво да не се стигне до истинските покровители и организатори на отвличанията в България.”

    На въпрос дали са го разпитвали по делото „Наглите” Алексей Петров отговори:

    „Аз очаквах да бъда разпитан и логично не бях разпитван, защото ако бях отишъл в съда трябваше да попитам прокуратурата защо когато в ДАНС ние предлагахме конкретни нестандартни действия по отношение на това да бъдат задържани хората, които правят отвличанията и по-конкретно аз лично съм имал конкретно предложение как именно да се действа при предаването на откупа за съпругата на Ангел Бончев. Имали сме и други предложения, които също са ни давани от бащата на една от жертвите. Ние сме ги предлагали на прокуратурата и тогава, в съда, трябваше да питам прокуратурата защо те ги отхвърляха.

    Ако някой ден ми предоставите повече време, детайлно ще разкажа за тези неща. Ще разкажа защо тогава МВР, всъщност Флоров и Калин Георгиев, които и сега заемат високи позици в МВР, заедно с прокуратурата отказаха предложенията на ДАНС и от друга страна детайлно ще ви разкажа защо беше избързано с реализирането на т.нар. операция „Наглите”. И че отговорът ще бъде един единствен и при това с много солидни аргументи – за да се прикрият истинските организатори и т.нар. мозък на на хората, които отвличат.”

    Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *