2023-02-01

4 thoughts on “„Мис Българка в САЩ ‘2012“ ще бъде избрана в Чикаго на 26 май

 1. Понякога човек прави компромис със стила, за да не се наложи да пренапише изцяло нечий текст, чийто автор го е написал в трето лице, не в първо. Особено ако далеч не само този текст и далеч не само конкурси за красота е трябвало да погледне или да редактира. А някои и да конвертира от латиница на кирилица, понеже така са му били изпратени. (Освен, че ако пренапишеш нечий текст, понеже е бил написан в трето лице, не в първо, не е сигурно дали пък авторът няма да се разсърди.)

  И после да отговоря даже на хора с повече сводобно време от неговото за тоя, дето духа,
  но нейсе,

  живи и здрави бъдете.

 2. Не съм съгласен с адаша.

  „Постът“ въобще не „гъмжи от грешки“.

  Проблемите му са стилови, а не правописни.

  Уви, този грях не подминава и професионални журналисти.

  Няма да съдя когото и да било за една пропусната запетая, особено след като тя не е със съдбоносен характер (както в известния анекдот).

 3. И умът не е мерило за успех, ако питате мен.
  Не винаги най-умните са най-успешни.

  Смятате ли, впрочем, че успехът трябва да е мерило за всичко?

  –––-
  Колкото до правописа, имаше някои недогледани неща в този текст, понеже човешкото око винаги може да изпусне нещо. (В никакъв случай не и текст, пълен с правописни грешки.) А когато човек не знае достатъчно правописа на родния си език – например това къде да слага препинателни знаци – по-добре да не се произнася на подобна тема.

 4. Това е пълна простотия. За какво ни е такъв конкурс? Красотата не е мерило на ум или успех. Отгоре на всичко организаторите не могат да пишат ни на български ни на английски. Този пост е пълен с грешки и на двата езика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *