Home » Избрано

Маргарита Попова иска нова политика спрямо емигрантите ни

2012.03.22 Един коментар
Spread the love

Вицепрезидентът ще се опита да ги върне в България

Вицепрезидентът Маргарита Попова настоя да се промени отношението на държавата към българите в чужбина.

По време на своето посещение във Велико Търново, Попова подчерта, че е необходима и нова стратегия за сънародниците ни зад граница. По думите й, в основата на работата с нашенците в чужбина трябва да залегне както тяхното виждане за развитието на България, така и с какво те могат да помогнат и да рекламират страната си. „За целта по-скоро е нужно да се подпомогне разгръщането на техните инициативи и да бъдат стимулирани да се върнат и да работят за родината си“, коментира Попова.

Във Велико Търново вицепрезидентът участва в честванията по повод празника на града.

Друг основен акцент в една нова стратегия трябва да бъде откриването на повече български училища в чужбина и ще се работи много в тази посока, каза още Маргарита Попова.

На първо място трябва да научим повече за българите в чужбина, защото те са от различни поколения, емигрирали са по различни причини и са се интегрирали по различен начин“, допълни вицепрезидентът Маргарита Попова.

 

Източник:  Vsekiden.com

One Comment »

  • БАА said:

    Адмирации за вицепрезидента Маргарита Попова.
    Това е един добър повод да бъде поканена на шестнадесетия пореден Фестивал “Български дни в Чикаго – Пролен 2012”, който ще бъде открит на 29 април 2012 година с Открита сесия на “Българо-Американска Асоциация”.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.