Home » Избрано

Гъвкави е-книги засенчват таблетите

2012.03.31 Няма коментари
Spread the love

Тежат 14 грама и носят на бой

Най-големият производител на LCD екрани в света LG Display представи първия в света гъвкав пластмасов дисплей на електронна книга (E-Paper Display – EPD). За него компанията твърди,че ще предизвика “революция”в световния пазар на е-книги.

Новите 6-инчови екрани предлагат висока резолюция и са дебели само 0,7 мм, съобщи корейската компания. Удивителното при тях е, че могат да се огъват под ъгъл от 40 градуса.

Теглото е нищожно – едва 14 грама, а проведените тестове показват, че гъвкавият дисплей издържа на падане от 1,5 метра височина. Това голямо предимство за бъдещите потребители, тъй като статистиката сочи, че около 10% от дисплеите на четците на е-книги са повредени от случайно изпускане или удряне.

Гъвкавите, тънки и леки екрани ще бъдат в състояние да предложат някои уникални предимства, в сравнение със масово използваните днес смарт устройства и таблети, включително намаляване на умората на очите и по-ефективно потребление на електроенергия в допълнение към по-ниски цени. Така четците на е-книги, оборудвани с този дисплей, могат и да засенчат модерни за момента устройства, каквито са например Киндъл-таблета на Амазон или Нук на Барнс & Ноубълс.

EPD дисплеят ще се предлага първо на китайските производители на техника, а крайните потребители в Европа ще могат да му се радват след месец.

Източник:   Dartnews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.