Home » Е-Списание

Снежна буря отменя полети и прави кошмарен трафикa в Чикаго

2012.01.21 Няма коментари
Spread the love

Вече повече от дванадесет часа продължи снежната буря над Чикаго и Средния Запад на САЩ започнала в петък, 20 януари. Това е първата голяма снежна буря за този сезон при отричателна температура около минус 8 градуса по Целзии.
Видимостта беше понижена до по-малко от 400 метра. Поради това повече от 800 полета бяха отменени на летищата в Чикаго, по-голямата част от тях на летище O’Hare International.
Снеговалежът започна сутринта, но най-лошото от бурята удари града точно в пиковия час, когато всички се прибираха от работа. Пътуването в целия район се превърна в кошмар. Разстоянието от центъра на Чикаго до летище O’Hare се изминаваше за 2 часа и половина (при нормални условия за 30-40 минути). Средната скорост на пътуване се подобри при напредването на вечерта, но не с много.
Училищата в района в петък отмениха всички извънкласни дейности и спортове, а някой завършиха учебния ден по-рано. Снежната покривка е повече от 20 сантиметра.
Очаква се още няколко сантиментра сняг до тази сутрин, който придружен от вятър ще затрудни разчистването на пътищата и магистралите (Снимки: twitpic.com).

 Само ден преди снежната буря известният емиграгрант-патриот д-р Иван Гаджев от Детройт (на североизток от Чикаго), ни бе съобщил, че от началото на зимата при тях не е падал сняг – природен феномен, на който не е бил свидетел през всичките си почти 45 години живот в града. Както се вижда по-долу от картата, този път снегът не ги е подминал.

На картата – прогноза за следващите 48 часа

 

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.