2024-04-24

1 thought on “Семейство се оплака от безпардонен и безпричинен арест на ГДБОП

  1. Иде мракобесен бандитизъм

    23.01.2012 от Руслан Йорданов

    Екшънът в Мировяне, при който невинни хора бяха пребити за пет кутии цигари без бандерол, изправи държавата на нокти. Връщат ли се времената на полицейския произвол и как може да противостоим на насилието – „Стандарт“ запита (…) режисьора на филма „Операция „Шменти-капели“ Владислав Карамфилов – Влади Въргала.

    – Влади, гафът на МВР в Мировяне прерасна в политически скандал и дори поискаха оставката на вътрешния министър…

    – За един такъв случай да искаш оставката на министъра е все едно, ако в Испания хванат контрабандисти или наркодилъри българи, да въведат визи за всички нас. Оставката на Цветанов я искат хора, които мразят управлението. Аз не искам неговата оставка. Станалото в Мировяне е абсолютна идиотщина. Означава, че в момента има служители, които гледат на българския гражданин като на поредния бандит. Не че не е възможно да е бандит, но ако за един мъж и една жена трябва да се разхождат двайсет човека с маски и оръжия, които се използват за разбиване на наркогрупи и мафиотски босове, това е много плачевно. Защото утре може да се случи на всеки човек. В този случай употребата на сила е не само ненужна, но е и уронваща човешкото достойнство. Показва, че човешкото достойнство не струва пукната пара, и това не е отсега. Винаги съм си задавал въпроса защо МВР ги арестува така зрелищно? Смятам, че има смисъл при арест на едри риби, тъй като респектира престъпниците и бандитизмът позатихна.

    – Дъщерята на семейството е автор на група във Фейсбук срещу ГЕРБ, заради което се появиха подозрения за политически натиск…

    – Да убиеш муха с топ е глупаво. Каквото и да имаше във Фейсбук, държавният апарат е толкова мощен и толкова лесно може да смаже такива обикновени хора, че няма логика да се изпратят тежковъоръжени полицаи.

    – Вътрешният министър ще накаже дисциплинарно шефовете на СДВР, Икономическа полиция и Второ районно. Това достатъчно наказание ли е?

    – Защо трябва да ги наказва? Какво ще промени това? Ще накажат няколко човека, които може би нямат много общо с мероприятието. Ситуацията е или низ от грешки, или някакви фантазии. Няма да се учудя, ако е някаква манипулация, която цели да се внесе смут срещу МВР. Защото тепърва предстои да се развихря уличният бандитизъм, да нараснат грабежите по улиците и да се увеличи битовата престъпност. Безработицата, ниските заплати и цялото малоумие в управлението през тези двайсет години – всичко това дава отражение. Не може цял живот да си бил наркоман и изведнъж да си кажеш: „Нещо не съм добре с черния дроб“ или „Мозъкът ми стана на гъба“. Бандитизмът ще се развихря и не може да бъде иначе, след като единственият печеливш бизнес у нас е този на съдия-изпълнителите. След като всички сме се разделили на кредитори и длъжници. Върнали сме се в поезията на Смирненски и скоро ще се появят и братчетата на Гаврош, и други печални образи. Ако направят проверка, ама истинска, на имуществото и обръчите от фирми на политиците, ще стане ясно, че всички са обезпечени и свръхобезпечени.

    – След инцидента в Мировяне опозицията съсредоточи огъня върху Цветан Цветанов…

    – Ама, разбира се, те трябва да искат оставката на министъра. Защото, ако всеки трябва да плати сметката – Цветанов трябва да си подаде оставката, а всичките опозиционни лидери трябва да влязат в затвора. Видяхме какви кражби и злоупотреби, какви престъпни управления е имало досега. Сигурен съм, че Цветанов доброволно ще си подаде оставката, ако обаче онези доброволно влязат в затвора.

    – Твоят персонаж Влади Въргала изглеждаше доста по-романтичен от сегашните гангстери…

    – Хората си мислеха, че е шут, който само ги забавлява. По времето на ранните мутри никога нямаше пострадали жени и деца. А сега първото, с което заплашват, е: „Ще ти пострада семейството.“ Отвличат жени и деца и ги убиват безогледно, отиваме към най-мракобесен бандитизъм. С него не може да се справят полицията и държавата сами. Трябва хората да се сплотят, а не да продължаваме да гледаме на другия като на враг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *