2024-04-18

3 thoughts on “Небългарският манталитет на първата дама

  1. Дей ся Мърла Ебанова, върлата поетесо-джурналистка, да обясни нещо пак за небългарския манталитет на Първата ни дама. Тази тук има направо френски манталитет, по наше скромно и неангажиращо мнение. 🙂 🙂 🙂

    http://www.razkritia.com/221957/eto-koya-e-istinskata-parva-dama-do-prezidenta/

  2. Опърничавата Юлияна събра повече фенове от съпруга си

    София. Юлияна Плевнелиева може да заработи милион още утре, и то без да мръдне пръста си. Но не заради богатия си мъж. Жълти издания и лайфстайл списания са готови да броят луди пари, само за да получат историята и снимките на първата дама.

    Засега печели социалната мрежа Туитър. Потребителите й се увеличиха няколко пъти, след като стана ясно, че Плевнелиева се подвизава там. Хиляди любопитни нашенци поискаха да надникнат в душата на Юлияна и да я зърнат поне на тази снимка, която е благоволила да постне в профила си. Като специалист по IT, първата дама със сигурност е наясно, че всеки може да се добере до нейни откровения само за 10 минути с помощта на една търсачка. И мнозина си отмъстиха за неудовлетвореното си любопитство, като извадиха на светло скандалните й разсъждения за бившия шеф на съпруга й, както и за негови видни съпартийци от ГЕРБ. Изровената от 2010 г. реплика „Не ни трябва бойкометър, а бойкомет“ стана причина премиерът Бойко Борисов да й прати много поздрави и дори да коментира, че Плевнелиева не го обича.

    Куриозът е, че с отказа си да се появи на светло първата дама стана много по-обсъждана от самия президент. Мнозина дори смятат, че Плевнелиев не губи, а печели от това. Държавният глава ще има поне месец-два да навлезе в нетипичната за него длъжност, а грешките на растежа ще останат скрити за обществото, което ще се интересува предимно от липсващата първа дама.

    Седмица след като четвъртият президент се закле, отношението към жена му се люшка от „Осанна“ до „Разпни я“. Една част от българите смятат, че тя ще направи смешен мъжа си с ината си. „Как ще оправи държавата, като не може да излезе на глава с половинката си“, разсъждават традиционалистите. Според тях госпожа Плевнелиева преиграва с демонстративното пренебрежение към протокола и ангажиментите си на първа дама.

    Други обаче й свалят шапка, че се държи като свободна и независима жена. Възхищават се на чувството й за хумор, бунтарщината и непукизма към блясъка на властта, както и на отказа й да играе по свирката на обществените очаквания.

    От споделеното в Туитър става ясно, че и преди да стане първа дама, и след това, Юлияна е преди всичко грижовна майка и съпруга. В същото време обаче тя не е задръстена домакиня, а е купонджийка, скиорка, фен на виното и шоколада, напук на манията по диетите. Обича неделните сутрини, когато глези трите си момчета с палачинки и мекици. Наслаждава се на веселбите с приятели. Става ясно, че нейна заслуга е фамилията да се увеличи с хъскито Алегра, измолено с упорство въпреки съпротивата на „скептика“ в семейството (разбирай прагматичния Росен Плевнелиев).

    Първата дама споделя как помага на синовете си да стегнат багажа за лагер и как отговаря на смешните им въпроси: „Щом американците са толкова умни, защо не са се открили сами?“. Дразнят я същите неща, които и всички българи – от задръстените улици до липсата на перспектива пред погледа.

    Езикът й е хаплив, не й липсва дързост да се шегува с кабинета, дори когато част от него става съпругът й. Защитава автора на графита „В крак с времето“, който изрисува герои от комикси на Паметника на Съветската армия в София. Поства и шегата, на която се е натъкнала в интернет – „От МС съобщиха, че Бойко Борисов ще открие днес почистения Паметник на Съветската армия“. В изявите й в мрежата липсват типичните за съпруга на богат мъж позьорски коментари – от кой бутик се облича и какви интриги се въртят в средите й.

    Не се притеснява да се оплаче от махмурлук, причинен от няколко чаши текила или просеко (бирата на богатите – както нарича пенливото вино).

    И макар че досега госпожа Плевнелиева не се е появила на публично място, вече много българи имат своя представа за нея. И също като в най-добрите сериали, остава жива интригата какво ще се случи оттук нататък.

    Текст на СтандартНюз

  3. „Плевнелиев: Съпругата ми е истинска модерна жена“

    “Съпругата ми е истинска модерна жена. Тя ме подкрепя в разбирането, че за българите е много по-добре да следят какво правят политиците, а не тоалетите на първите дами”, заяви Росен Плевнелиев.

    Той добави, че в закона за протокола не фигурира понятието „първа дама“. Държавният глава каза това в отговор на въпрос за отсъствието на съпругата му от церемонията по встъпване в длъжност след срещата му днес с премиера Борисов.

    „Нека сме наясно, ще го кажа за пореден път – аз имам до себе си една истинска модерна жена. Тя е посветена майка на три деца. Тя е професионалист в работата си и сама е изградила своята кариера, обясни още Плевнелиев. – Аз, като президент, категорично смятам да спазвам законите и Конституцията на тази държава.”

    Из публикация на Blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *