2024-05-18

71 thoughts on “Хелоу, г-н Дараков, вземете се в ръце!

  1. Журналистическата професия винаги е търпяла негативи. Няма журналист, който да бъде познаван от всички, да казва това което мисли и да бъде всеобщо обичан. Чест прави на Ясен, че казва това, което мисли. Това е неговия стил, който не е променил откакто се занимава с журналистика. Личните му качества няма да ги коментирам, въпреки че понякога нарцисизма и егоцентризма му се отразяват в статиите и това много дразни. Ако не е скандален няма да е той, но му пожелавам да бъде по-обективен, за да не трупа толкова критика.

    P.S. По отношение на случая с Борисов, ако това е истина, потърпевши сме най-вече ние-читателите, защото ставаме жертва на подобни журналистически похвати!

  2. Защо?
    Голяма част от изложеното тук характеризира Ясен Дараков като негативна личност. Никой не обяснява защо е негативна личност. Какво точно е направило това момче? Кой ще обясни?

  3. БТВ са виновни, че дават криле на лудоста на това момче и от това само страдат невинни хора в САЩ. Толкова ли не намериха от цяла Америка, кой да им подава видео материали? Има толкова много специалисти завършили и работили в България, толкова талантливи българи завършили в САЩ. Май, такъв екземпляр като Ясен Дараков им е по евтин – то момчето иска само да го дават по телевизията. На кого е протеже г-н Дараков? Докога в България ще действат на принципа на връзкарството? БТВ, дайте шанс на младите професионалисти, които искат да се развиват и имат необходимия морал и журналистическа етика!

  4. Abe, niakoi poznava li po-negativen i po-zabluden balgarin v USA ot Iasen Darakov? Just curious.

  5. Освободете Дараков от Чикаго.
    Освободете Дараков от САЩ.
    Освободете Дараков от Планетата.
    Освободете Дараков от Слънчевата система.
    Освободете Дараков от Галактиката.
    Освободете го.

  6. Защо този пич от Атланта не се прави на мъж с хората, които му дават парите да се забърква в помии и скандали? Защо не организира едно журналистическо разследване как тези хора си изкарват парите, защо му плащат и какво искат да постигнат?
    Отговорът е прост – защото вместо да се прави на голям журналист ще трябва да започне да си изкарва хляба като всички останали българи.
    Дараков ти май наистина мислиш българите в Чикаго за глупави?
    Don’t mess around with Chicago, man!!!

  7. Ima li evrochicago consultant psihiatar, za da dade tochnata diagnoza za Iasen Darakov!?

  8. Gay budi,
    s prostitutki se zamesi,
    no izvesten stani…

    Tova e suvet ot G-n Darakov.
    Kakvo poveche ima smisul da se kazva.

    Jalko za jarkiya hus, koito pritejava,
    no se e oburnal v greshnata posoka na jurnalistikata –
    negativism i neverni kljuki.

  9. Ака този Ясен Дараков някога проумее колко е не в час, ще се скрие някъде и няма да се показва пред хората. Егати нарциса! Как не го е срам да е толкова арогантен да занимава всяка седмица хората с това какво го е терзаело под снимката си в пълен ръст (то поне да беше някакъв ръст, а то джудже :)))

  10. Ami draga Jana, to si e kazano – za vseki vlak si ima patnitsi. Iavno ti se fen na „jaltite“ vlakcheta! Dano po-malko takiva passajeri da se navajdat v Chicago. Good luck!

  11. Не познавам бащата. Поздравявам младежа за достойнството да излезе със своето собствено име, без да споменава това на баща си. Може да не ни харесва, но му прави чест, че е писал за неща, за които всички знаем и говорим помежду си. А за големите постижения на българите в Чикаго има кой да пише. Всички вестници тук се надпреварват да ни заливат с напудрени разкази за свръхинтелигентни и преуспели хора. Повече се срамувам да чета неграмотните „творби“ на самопровъзгласили се интелигенти, отколкото написаните с ирония и добро чувство истории за хора с пороци и дефекти. Те са по-истински.

  12. Може да се каже, че отвореното ми писмо бе мой моментен изблик и сега съжалявам, че намесих Николай. Моля, тук да не го превръщаме на литературно четене. Още повече, че познавам и уважавам бащата на младежа.

  13. Книги и тук можете да напишете.
    Кой ли не се пробва 🙂

    Не е важно къде или откъде пише човек,
    а какво…

  14. Ебаси Пешо станал ентелигент – пише писма, конкурси устройва. а едно време в Kоньовица само биеше и дереше. да вземем и аз ли да дойдем в Чикагото? А па какви книги можа да напиша – в зелено ще ми плащат да не излезнат. 😛 😛 😛

  15. Николай Стефанов си съществува. Даже преди до Чикаго и отзад е автор на стихосбирка СТЕФАНОВА ПОЕЗИЯ В ИЗБЛИЦИИ, която може още да си купите:

    http://www.lulu.com/product/paperback/%D0%A1%D0%A2%D0%95%D0%A4%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%90-%D0%9F%D0%9E%D0%95%D0%97%D0%98%D0%AF-%D0%92-%D0%98%D0%97%D0%91%D0%9B%D0%98%D0%A6%D0%98/16158985?productTrackingContext=author_spotlight_132620368_

    Първите 6 стихотворения – изблици могат да се прочетат там:

    Изблик 1
    Росна китка подарих ти,
    слова вълшебни посветих ти,
    ала да те тъпчат ти обичаш,
    в ужас оправдания да сричаш.

    …..
    Следващите изблици ще пропуснем, за да не ни изтрият коментара за нецензурни думи.

    Изблик 5
    Тлъста муха зелена
    казна ти на сутиена,
    по ръба се поразходи,
    върху цица сочна се изходи.

    Изблик 6
    Изплюта от ламя,
    вониш на повърня,
    но на мен се ти присмя
    и се вкара във беля.

    Стига ви толкова – ако искате повече дайте $3 долара и си я купете на промоция!

    А колкото до Ясен, той действително е ясен.
    Несъмнено има таланта на тлъстите мухи зелени – него ще го откриеш винаги там където вони на повърня и е изцапано с лайна.

  16. Според слухове в Чикаго, автор на „До Чикаго и отзад“ е Ясен Дараков, а не Николай Стефанов. Една проверка по Интернет показа, че Стефанов няма в Triton College. Ако някой познава Николай Стефанов или неговата приятелка Мария Енева, моля съобщете ни чрез EuroChicago.com.
    Благодарим Ви.

  17. Tova momche Iasen li e Neiasen li e, no edno e iasno, che ima nujda da se pregleda. Osven tova e iasno, che balgarite v USA, zatova sa tuk zashtoto
    sa izbiagali ot podobni neshtastnici v Bulgaria. Nai-iasno ot vsichko e che toi ne samo che ne moje da e lider, a e edin obiknoven „jalt“ liliput ot Atlanta. Bog da go prosti!

  18. Ясене, едно е да се самообявиш за N1 (самообявилият се за лидер БГ войс), друго е да бъдеш лидер. Истинските лидери не се саморекламират – саморекламата е почеркът на информационно напудреното парвеню с претенции за аристократичност. Опитай се да се вземеш в ръце, за да не ти ръкопляскат с насмешка – като на панаирско чучело.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *