Home » Авторски страници, Е-Списание

Хелоу, г-н Дараков, вземете се в ръце!

2012.01.30 71 коментара
Spread the love

Предизвикан отговор на Петър Стаматов (Еврочикаго) до Ясен Дараков (БГвойс) 

Макар и далеч от Чикаго, в последно време чувам, че “БГвойс” се изявявали като единствени носители на истината, че другите не били като тях смели.

ОК, всеки има право да вярва на когото си иска, да си чете каквото ще. Даже може и да не чете, ако ще! “До Чикаго и назад”, “До Чикаго и отзад” – за всеки влак си има пътници.

Но едно е, ако става дума за четене на “художествена”* литература, и друго е, когато говорим за новини. Други са отговорностите, които се поемат. За написаното трябва да имаш чест да отговаряш, или чест да си признаеш, че си сгрешил.

Заради това публикувам открито писмо до г-н Ясен Дараков и го моля да го помести в изданието си.
Нека да го приеме като право на отговор за написаните от него думи тази седмица по повод едно вече далечно събитие – визитата на Б. Борисов в Чикаго през от 2009 година:

«Тогава много журналисти присъстваха на речта му, със записи с нея разполагаха много медии, сред които и eurochicago, но само редакторите на BG VOICE имаха смелостта да покажат думите на премиера (Ясен Дараков в BG-Atlanta.соm). За останалите колеги тогава беше достатъчно да се докоснат до мускула на бате Бойко, който още се радваше на любовта на репортерките.»

Г-н Дараков, бихте ли отговорили на следните въпроси или бихте ли се извинили за думите си?

1. Къде бяхте вие, г-н Дараков, по време на срещата на 3 февруари 2009 г.?
2. Този запис как се появи в у вас в Атланта, не беше ли тихомълком присвоен от линка на eurochicago.com, без дори да ни информирате?
3. След като го присвоихте, г-н Дараков, вие ли лично или някой друг лееекичко го манипулира? Вече неколкократно съм ви хващал в манипулации и присвоявания и ако продължавате, мога да повдигна дело за използване на снимки или материали без споменаване на авторството им.
4. Като сте толкова смел (със задна дата), защо никога не отговорихте на имейлите ми от онова време?
5. Тогавашният кмет Бойко Борисов (а не, както сте го издигнал, в премиер) отлично знаеше чий е оригиналът на записа и заради това от кабинета му потърсиха мен. Аз застанах с името си и защитих каченото в интернет и написаното, а вие? Сега, след 3 години, се правите на мъж! Къде се бяхте скрили по това време? Сигурен съм, че падне ли премиерът, а пък “недай Боже” нещо друго да му се случи, устата ви не ще можем да затворим, какъв герой сте бил.
6. Премиерът има хиляда кусури, защо не идете поне за един да му “натриете носа”? Той разбира от сила и отстъпва под натиск дори отдолу. Ето дори днес (26 януари 2012 г.) ще видите съобщение в медиите, че е осъден от асоциация “Анна Политковская”, в която членувам. Дребна присъда – да заплати разноските по делото, но е нещо значително по-голямо от всичко, изписано от вас. Защото и най-малкото дело е по-голямо от най-голямата дума.

И заради това ще завърша с: По делата ще ги познаете!

За да ви познаем с добро, правете добро, г-н Дараков!
Разказвайте за добрите дела на българите в САЩ! Подкрепете и вие, както го направиха големите български медии, този хубав конкурс «Българско събитие на годината в САЩ». Пуснете обявата за него – линк:
https://www.eurochicago.com/2012/01/balgarsko-sabitie-na-godinata-2011/
Позитивните хора са щастливите.

Бъдете щастлив,

П. Стаматов

 

Бележка на редакцията от 6 май 2012 г.:  Тъй като не получихме отговор на писмото ни повече от 3 месеца,  написахме обещаното продължение – линк.

—————————————————–

* Изданието БГвойс направи “голяма” рекламна кампания на нова книга  – „До Чикаго и отЗАД”, която по собствените им думи “разказва малко вулгарно за престъпния живот и отношенията в най-голямата българска колония в САЩ”.

 

Факсимилие на съобщението на БГвойс

Факсимилие на съобщението на БГвойс

71 коментара »

 • Nick said:

  zlat – tvoeto ime e Yasen Darakov, a ne zlat i tvoite opiti za zablujdavane na horata niama da minat kakto tuk, taka i v tvoia smeshen “jalt” vestnik.Jalko nedorazumenie na prirodata.

 • Nick said:

  Propusnah da kaja, che “zlat” & “nevernik” sa psevdonimi na edin sasht individ.

 • Painter said:

  Браво на Пешо!
  Мижитурката може да се крие още 33 години – няма да ни липсва!

 • Бай ви Ганя said:

  До Чикаго и отзад – критика в аванс

  За Автора:
  Някакъв тип Николай Стефанов, който и музикант бил ти да видиш, написал книга и я кръстил “До Чикаго и отзад”. Веднага изпъква опит за притегляне на Алековата аудитория, което е доста низко и разкрива творческо безсилие. Ако музикалните му умения приличат на литературните, то е ясно защо Гугъл не знае нищо за музиканта Николай Стефанов. Измамата в заглавието е доста нагла и изисква разясняващо подзаглавие: “Из аналите на една млада емиграция ” и фекалния привкус започва да се откроява. Автора за книгата: „Това е отражението на истината. Явно истината е скандална” Ебах ти претенциите майна!

  За книгата:
  Аз съм чел първите 5-6 страници и разбира се я заебах, но след като Ясен Дараков я похвали в няколко броя на вестничето си, прочетох още две страници. Ето една произволна извадка:
  “Той я хвана за косата и я завлече на паркинга зад заведението, където между колите я принуди да му духа. Най-брутално я скубеше и направляваше минета. Когато дойде време да свършва, само й каза през зъби:
  — Само посмей да не го изгълташ, кучко!
  Тя се подчини. След това я остави отзад на паркинга и се прибра обратно в кафенето. Тя го последва вътре. Разкрещя се пред всички:
  — Мислиш, че си голям мъж? Само това ли можеш?
  Кемал наново издивя и я замъкна долу в склада. Там я нагъзи на касите с безалкохолно и я шиба злобно на задна прашка. След това вкара показалеца си в ануса й. Тя зави. Знаеше какво следва. След по-малко от минута Кемал й го набута свирепо, а тя крещеше от болка и унижение. Потече кръв.”
  Дет се вика… край на цитата! Бедния Алеко…
  Сега разбирате, скъпи приятели, че става дума за порно книга. След като не съм я прочел, а и нямам желание да си го причинявам, нямам право да коментирам художествената й стойност. По-любопитно би било да направим психологически портрет на автора, от който извода би бил шокиращ образ на прекалил с порно-филмите девствен 40 годишен мижитурко, мишкуващ в орбитата на бързозабогатели селтаци.

  За критиката:
  Единственото място където Гугъл открива редове за “творбата” е безплатния вестник БГ Войс. Интервюираните читатели на книгата гордо заявяват, че това е първата и единствена книга която са прочели. Те разбира се не си дават сметка, че по този начин разкриват собственото си слабоумие. Медицинския термин за духовното им състояние се нарича идиотизъм, за което не можем да ги виним.

  За филма:
  Очевидно някой за когото това е първата и единствена книга в живота решава да я филмира, разбираме отново от БГВойс. “Творческия” екип се състои от: Режисьор е дъщерята на собственика на бакалия “Младост” от където българите предпочитат да си купуват скара, оператор – баща й, и група актьори – доброволци. За ролята на Мина – най-голямата курва, не се намира кандидатка и режисьорката самоотвержено поема товара на плещите си. Баща й самоотвержено я снима. Бюджета е четвърт милион долара.

  За критикът:
  Ясен Дараков засипва със суперлативи “творческия” сбиротак от селтаци, което сред малцината останали от по-интелигентните му читатели прилича на опит за здравословна клизма направена с пасирана диярия. И естествено предизвиква пореден отлив на симпатизанти. Напредващата му олигофрения се разкрива от фрази като: “амбициозния кинопроект” и “Пътят към Холивуд на младата режисьорка”.

 • Бай ви Ганя said:

  Аз искам да ви кажа що мъ изнервИ Ясен Дараков и що пойче немаа си зимам пикливия му безплатен вестник.
  Начи имат си те закачка с шефа на Енигма – некъв антипатичен байно дет не ща и да го знам. Та байното изсипва една кофа лайна връз Ясенчо от трибуната на в-к България Сега. Става ясно че Ясенчо урежда чалгаджиите от Пайнер да идват да веселят сънародниците из Америка срещу сосни хонорари. В добавка избегвал да си плаща сметките по заведенията дето участват пайнерките, а като се напиел селския бек в него се пробуждал с пълна сила. Във същото интервю оня байно предупреждава че с преместването на Ясен от Атланта в Чикаго, можем да очакваме интриги в българската общност. Шеф на в-к България Сега е некъв Момчил – бОли ме фара за него. Той дава трибуната защото се спича от факта, че в Чикаго българските вестници почват да идват вповечко. След кофата лайна, Яската си трае, викам си – Евала на пича – не се подаде. Яската тихичко си пописва вестничето и пръцка лумпенски репортажи за лумпенската бтв. Браво – добър човек! Докато един ден… В Чикаго пристига Ицо Стоичков и на неудобен въпрос зададен от оня Момчил отговорил с шамар. Е – случва се – казваме си всички щот се знаем кви сме селяци. Бре като задриска неуморно Ясенчо линкове и материали в защита на Камата… е не се спре 5 дена. Отвора фейсбука – Яската надрискал 100 линка, отвора му вестника – и там чепка. Некви кифли дето и те са мислат за журналя и те взимат отношение – знаем си го Ицо че е избухлив, но е велик. Що ровичкаш бе мишок дрислив? Напиши там едно матрялче па млЪкни. Виде мишока звездния си миг – на гърба на единствения българин носител на “Златна топка” да отмъсти на бая си Момчил. Бах та у селтака, майна! Чесно!

 • Mara said:

  Ех, Ганчо, ти искрено ме разсмя. Що не вземеш да списваш и ти вестниче като Ясенка и сие, ще те четем до последната буква 🙂 😉 😛

 • Бай ви Ганя said:

  щото марче, от комисията по изящно слово шма сгащят

 • Vassya said:

  Vupros: Shto za redaktor publikuva na vsyaka vtora stranica v vestnika, v koito raboti i dori ne pritejava, sobstvenata si snimka? Razbiram da ima snimka nad staiya ot redaktora, haide i pri kolektiva, raboteshti po vestnika, no snimka na zvezdata-redaktor na 10 ot 20 stranici vuv vestnika…?

  Ne razbiram i zashto, sled publichno izrazeno moe mnenie, po otnoshenie na statiya spodelena vuv fb ot moi priyateli, e nujno da poluchavam text suobshtenia s harekteristiki na moyata lichnost, sustoyashi se v jalki mnogobroini obidi. Az se izkazvam pulbichno, ima zdravi gashti i ti! Nima chovek na pochti 40 kato men ne e naysno shto za lichnost e? Vinagi sum izbyagvala da namesvamm sexualna orientacia i etnicheska prinadlejnost, a izkazvam mnenie po otnoshenie na napisan text, za smetka na koeto otvetnata reakcia e meko kazano: “Vzemete se v ruce.”

  Za men e yasno edno: bulgarite v US nyama da se obedinim i durjim zaedno, ako ne se okurajavame s pozitivni postijenia i idei, pomagaiki edni na drugi. Formulata za prodajba na mediite v Bulgaria e bazirana na skandali i intrigi, pri nas v US edinstveno provokira: “E, stiga, izbyagah ot Bulgaria, za da ne sum vechno v julta kal, ne mi tryabvat i tuk prostutii ot tipa Zlatki-patki, silikon i mutri.” A G-n Darakov zalaga osnovno na takuv pohvat. Amerika is all about bringing the best of each other. Ne doumyavam kak nyakoi moje da se servira ot BG i da izkarva vsichkite si negativni harakteristiki, vodeiki za nosa sponsori. Ochevidno ima neshto v tozi chovek, sled kato vliza pod kojata na uvajavani ot men nashi politici i uspeli hora, a obiknoveno te ne sa glupavi. No kogato dushata e pokvarena vsichko hubavo blednee a politikata i parite ponyakoga ostavat zabludeni ili napravo slyapi.

  Sega dali da chakam G-n Darakov na vratata si s pushka, kakto mi beshe obeshtal predi 3 godini.

 • Пенчо Кубадински said:

  ААААААааааа господата от Чикаго, моля да не споменавате Атланта като, родно място на Ясенчо. Той е от друго село сега. Дръжте си го за където си щете. И без това Росата тук му разказа играта. Две партита организирани от Чикаго общо не можаха да съберат достатъчно хора да платят тока на “ПЛАКАТА”. Концерта на Ритон ще е това , за което на Ясенчо не му стига пикалото – истинско.

 • Анастасов said:

  Даракоффф
  Загуба на време да го коментирам, но жална ви майка с такива жалки джунрналя, като заЛизания ДарагOFF!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.