Home » Избрано

Белият дом: Няма да борим киберпиратството с цензура

2012.01.16 Няма коментари
Spread the love

Президентът Барак Обама няма да одобри законодателни промени за борба с киберпиратството, ако те включват налагането на цензура и нарушаване на работата и стуктурата на Интернет. Това обявиха от Белия дом по повод петиция в подкрепа на законодателни предложения за борба с онлайн пиратството и кражбата на съдържание, която беше подкрепена от представители на музикалната и филмовата индустрия в САЩ, съобщава “Блумбърг”, цитиран от КРОСС.

“Ние вярваме, че киберпиратството от чужди уебсайтове е сериозен проблем, който изисква решителни законови мерки, но няма да подкрепим предложения, които биха ограничили свободата на себеизява, биха увеличили рисковете пред сигурността или компроментирали работата на Глобалната мрежа”, се казва в изявлението.

Членове на Долната камата на американския Конгрес – Камарата на представителите, предложиха законопроект, който ще задължи провайдерите, по заповед на съда, да блокират достъпа до сайтове с пиратско съдържание извън САЩ. “Конгресът не може да стои и да не прави нищо, когато едни от най-продуктивните индустрии в Съединените щати са подложени на атака”, заяви Ламар Смит, един от вносителите на спорния законопроект.

Против него се обявиха “Гугъл” и “Фейсбук”. Според двете компании законът ще наложи цензура и ще застраши растежа на високотехнологичния сектор в страната.

 

Източник:   Actualno.com

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.