Home » Авторски страници

А4 е новото име на единственото българско списание в Австрия

2012.01.16 Няма коментари
Spread the love

От началото 2012 г. списание „Българите в Австрия” излиза с ново име и променен дизайн. През петте години на своето съществуване то се утвърди като независима и коректна медия, която отразява живота на българската общност в алпийската държава. „За тези пет години много неща в обществено-политическия живот се промениха и ние трябваше да се адаптираме към новата ситуация” – казва главният редактор Елица Караенева. Новото име – А4 – е кратко,  запомнящо се и дава възможност за много асоциации. А4 е автомагистралата, по която най-често българите влизаме в Австрия, пътят, по който събираме първите си впечатления за новото място. Пътят е символ на движението, той свързва хората и развива комуникациите. А4  е модерно и динамично списание, осигуряващо актуална и полезна информация на своите читатели. Като българска медия зад граница то се стреми не само да бъде близо до нашите сънародници, но и да покаже на австрийците, че България има своите красоти и таланти – мисия, заради която изданието излиза на немски и български език. Тъй като не става въпрос за ново начало на списанието, а само за внимателното му адаптиране към нуждите на аудиторията, голяма част от рубриките на „Българите в Австрия” са запазени. Амбицията на екипа е да предоставя повече актуална информация и новини от обществения, културен и политически живот на Австрия и България.

Сайтът на списанието: www.bulgaren.org
Блог към него: www.bulgaren.org/melangebulgaren

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.