2024-04-23

1 thought on “Владимир Буковски: Целият Запад спасяваше Съветския съюз

  1. „Необходим е Нюрнбергски процес в Москва, който да доразкрие всички причини и престъпления, да разобличи философските основи на това страшно явление, което е унищожило десетки милиони наши съотечественици и стотици милиони по цял свят. Бяхме длъжни пред историята да го направим. Но не можахме да убедим тогавашните руски власти. От една страна върхушката разбра какво ще загуби с подобен процес, но в по-голяма степен – против това беше Западът.“

    Към същото призовава и проф.Янко НV Янков-Вельовски.

    Вместо това на българското население в страната и в чужбина му поднасят отвреме-навреме поредната порция вече „отработени“ имена на „доносници“; така сполучливо изпускат парата на охлосното недоволство, задоволяващо се с подобни на порното пикантерии за „този и онзи“ – без да се питат извършил ли е престъпления и носи ли отговорност за тях.

    „Надеждите от 1989 година – а те бяха много големи – не се оправдаха по никакъв начин. Промените бяха по-скоро козметични. Едни персонажи изчезнаха, но дойдоха други, произлезли от предишните комунистически величия. Властта пак беше обвързана с бившата комунистическа номенклатура…“

    Накъдето и да се обърнеш – навсякъде ще срещнеш или „бивши“ партийни секретари на БКП, или „бивша“ соцноменклатура от всички етажи, или техните синове и внуци.

    Парламент, съд, прокуратура, полиция, президенство, „конституционен съд“, среден ешелон на властта – ТЕ са не на всеки километър – на всеки важен за държавата пост са.

    Затова вече няма държава, а само територия, именуема България.

    Всъщност, има държава – но като нискойерархично звено от структурата на Мафията (според сполучливата констатация на проф.Янков-Вельовски).

    Затова България е на челно място в света по инфаркти и инсулти.

    Затова България е най-корумпираната европейска държава.

    Затова България е най-тъжно място за животуване.

    Затова най-способната й част панически скоропостижно се изсели на Запад и не помисля за връщане назад.

    И въпреки всичко това – над 1 милион души от охлоса продължават да дават гласа си за авторите на геноцида над България – още едно доказателство, че не бива да се търси разум там, където Бог не е посял такъв.

    „Целият Запад спасяваше Съветския съюз. И затова, когато рухна, въпреки усилията им, а ние имахме възможност да съдим тази система и да отворим всички доказателства за престъпления, Западът се изправи на задни крака. Натиснаха Елцин и той не го направи.“

    Едва ли случайно няколко томове от публицистичната поредица на бореца за граждански права и Политзатворник №1 на комунизма в България – проф.Янко Н. Янков-Вельовски – носи емблематичното подзаглавие „Кого защитава Западът – човешките права или българската мафия?
    „. Корумпираните западни плутократи припознаха като свои демократични партньори – съвсем логично – корумпираните свои довчерашни гробокопачи, днешни автентични български плутократи. Парите не миришат…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *